ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζητούμενο στο Χ.Α. η επάνοδος στην… κανονικότητα

09:00 - 22 Σεπ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Ζητούμενο στο Χ.Α. η επάνοδος στην… κανονικότητα
Την Τετάρτη είχαμε τις ακραίες κινήσεις στις τράπεζες με τις μεγάλες διακυμάνσεις, ενώ ο Γ.Δ. έφτασε να χάνει 3,25% για να περιορίσει στο φινάλε την περισσότερη ζημιά.

Χθες Πέμπτη, η αγορά κινήθηκε μόνιμα σε θετική τροχιά, όμως το φινάλε επιβεβαίωσε την καχυποψία, το φόβο και την ευάλωτη ψυχολογία της αγοράς.

Η αγορά στο τέλος απώλεσε σχεδόν το ήμισυ των κερδών που είχε στο υψηλό ημέρας, ενώ οκτώ μετοχές του FTSE 25 έκλεισαν με πτώση, παρ’ ότι σχεδόν σύσσωμος ενισχύονταν το 7ωρο της συνεδρίασης!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 765,99 μονάδες με άνοδο 1,06%, μολονότι είχε υψηλό ημέρας στις 776,34 μονάδες όταν ενισχύονταν κατά 2,42%!

Παρόμοια κίνηση είχε και ο FTSE 25, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 3,79%, παρ' ότι έφτασε να ενισχύεται άνω του 7% στη διάρκεια της ημέρας!

Είναι σαφές ότι η ψυχολογία της αγοράς είναι διαταραγμένη, με την ανασφάλεια να είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό, ενώ τη σύγχυση την εντείνει η απουσία σωστής πληροφόρησης για το τι θα «παιχτεί», τελικώς, στις τράπεζες.

Όπως και να ‘χει, ζητούμενο για την αγορά είναι να περάσει σταδιακά σε πιο… κανονικό και ορθολογικό τέμπο, με λιγότερο ακραίες διακυμάνσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μια αγορά δεν πρέπει να προσφέρει και τέτοιου είδους συγκινήσεις. 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:18 - 22 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.