ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φουρτούνα»: Τραπεζική... βουτιά στο Χ.Α.-Sell off στα ελληνικά ομόλογα

16:31 - 25 Σεπ 2017 | Σχόλια Αγοράς
«Φουρτούνα»: Τραπεζική... βουτιά στο Χ.Α.-Sell off στα ελληνικά ομόλογα
Μεγάλες αναταράξεις στις αγορές έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, με την Ελλάδα να επηρεάζεται έντονα και να... δοκιμάζεται από τις εξελίξεις. Το γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ προσανατολίζεται σε συγκυβέρνηση με το FDP που έχει σκληρή γραμμή απέναντι στη χώρα μας οδηγεί σε μεγάλη πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ παράλληλα sell off παρατηρείται και στα ελληνικά ομόλογα.

Το FDP, άλλωστε, έθεσε ήδη τους όρους του προς την Άνγκελα Μέρκελ για να μπει στην κυβερνητική συμμαχία Τζαμάικα μαζί με το CDU και τους Πράσινους. Ανάμεσα σε αυτούς τους όρους υπάρχει η αξίωση για παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και η δημιουργία ενός πλαισίου που θα προβλέπει την έξοδο κάποιας χώρας από την ευρωζώνη, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει και έξοδο από την ΕΕ.

Οι παραπάνω εξελίξεις ασκούν έντονες πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα με τις αποδόσεις τους να αυξάνονται σε υψηλά 3,5 μηνών. Πιο συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται στο 5,654%, που συνιστά άνοδο της τάξης του 1,20%, στα υψηλότερα επίπεδα από της 19 Ιουνίου.

ΧΑ: Νέα τραπεζική... βουτιά

Την ίδια ώρα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι τράπεζες βρίσκονται και πάλι στα... σχοινιά.

Εκτός από τις εξελίξεις στη Γερμανία έχουν να αντιμετωπίσουν και την επίσκεψη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα. Ο επικεφαλής του Eurogroup, είχε μεταξύ άλλων συνάντηση και με τον Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο συζήτησε το ζήτημα της αποτελεσματικότερης διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

Στο πλαίσιο αυτό, λίγο μετά τις 16.00, η Πειραιώς είχε απώλειες 16,45%, η Eurobank 12,98%, η Εθνική βρέθηκε στο -11,87%, η Attica Bank στο -10,29% και η Alpha Bank στο -8,33%!

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 4,04% στις 742,64 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:35 - 25 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.