ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το rebalancing λόγω MSCI και η συνέχεια στο Χ.Α.

09:32 - 01 Δεκ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Το rebalancing λόγω MSCI και η συνέχεια στο Χ.Α.
Έξι σερί ανοδικές συνεδριάσεις έχει συμπληρώσει το ελληνικό χρηματιστήριο με το Γενικό Δείκτη να κερδίζει άνω του 2,60% και τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται κοντά στο 14% το ίδιο διάστημα.

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν – κατ’ ουσίαν – διορθωτική καθώς έως τις δημοπρασίες τα πρόσημα ήταν πτωτικά. Το τελικό κλείσιμο όμως έφερε ανοδικό γύρισμα για το Γενικό Δείκτη εν μέσω δυνατών πονταρισμάτων στις τράπεζες, αλλά και ισχυρού rebalancing λόγω των δεικτών MSCI.

Ήταν μια συνεδρίαση όπου οι ισχυροί έκαναν επίδειξη δύναμης, αλλάζοντας τα δεδομένα θεαματικά στο φινάλε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δημοπρασίες, λόγω της αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων στις μετοχές των δεικτών του MSCI σχεδόν διπλασιάστηκε ο τζίρος.

Στο προσκήνιο βρέθηκε η Σαράντης (+1,92%) που από σήμερα εισάγεται στο δείκτη MSCI Global Small Cap, όμως στους δείκτες συμμετέχουν και άλλες μετοχές της ελληνικής αγοράς όπως ΟΠΑΠ και Jumbo, στις οποίες έγιναν και οι περισσότερες αναδιαρθρώσεις θέσεων από τα διάφορα funds.

Στον ΟΠΑΠ έγιναν ισχυρές αναδιαρθρώσεις κάτι που οδήγησε σε όγκο 1,76 εκατ. τεμαχίων μέσω 17,93 εκατ. ευρώ που ήταν ο μεγαλύτερος τζίρος της αγοράς, ενώ ενώ η Jumbo είχε το 2 ο μεγαλύτερο τζίρο στην αγορά με 14,48 εκατ. ευρώ και 1,14 εκατ. τεμάχια.

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει σήμερα αλλά και την επόμενη εβδομάδα η αγορά.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο σημαντική είναι η αντίσταση που συναντάται στις 744 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών).

Από την άλλη πλευρά, αν η αγορά υποχωρήσει (και κλείσει) χαμηλότερα των 735 μονάδων, όπου βρίσκεται ο εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών, τότε ίσως δοκιμαστεί εκ νέου η περιοχή των 727-725 μονάδων όπου βρίσκεται η επόμενη στήριξη.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:33 - 01 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.