ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Άντεξε μία δύσκολη εβδομάδα-Βάζει πλώρη για υψηλά τριετίας

10:46 - 20 Ιαν 2018 | Σχόλια Αγοράς
Χρηματιστήριο: Άντεξε μία δύσκολη εβδομάδα-Βάζει πλώρη για υψηλά τριετίας
Αν και την Τετάρτη και την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών βρέθηκε σε κλοιό πιέσεων, στη συνεδρίαση της Παρασκευής υπήρξε σημαντική ανάκαμψη που θέτει εξαιρετικές προοπτικές για την εβδομάδα που έρχεται.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,42%, ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 0,28%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχασε 3,12%.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως υπήρξε σημαντική άνοδος του τζίρου. Η αξία των συναλλαγών εκτοξεύτηκε στα 160,40 εκατ. ευρώ και είναι μια από τις μεγαλύτερες του τελευταίου εξαμήνου.

Με τις παραπάνω επιδόσεις και παρά τις δυσκολίες, το Χρηματιστήριο Αθηνών παρέμεινε με το βλέμμα στις 850 και πλέον βάζει πλώρη για ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Με δεδομένο μάλιστα ότι τη Δευτέρα το Eurogroup αναμένεται να «κλειδώσει» την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, δεν είναι υπερβολικές οι εκτιμήσεις αναλυτών που βλέπουν τον Γενικό Δείκτη να βάζει πλώρη για τις 860 μονάδες.

Αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε τον ΓΔ σε υψηλά τριετίας, με δεδομένο ότι πάνω από τις 860 μονάδες ο ΓΔ έχει να βρεθεί από τον Φεβρουάριο του 2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.