ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕλβαλΧαλκόρ: Με το… καλημέρα στην πρώτη 20άδα του Χρηματιστηρίου

09:11 - 02 Φεβ 2018 | Σχόλια Αγοράς
ΕλβαλΧαλκόρ: Με το… καλημέρα στην πρώτη 20άδα του Χρηματιστηρίου
Εντυπωσιακή ήταν η πρεμιέρα της νέας, ενοποιημένης μετοχής που προέκυψε από τη συγχώνευση των Ελβάλ και Χαλκόρ, στοιχείο που πιθανότατα μαρτυρά ότι η αγορά (πλέον) «διψάει» για καινούρια πράγματα, νέα projects και -γιατί όχι- νέες εισαγωγές εταιρειών.

Η νέα, ενιαία μετοχή, με κωδικό «ΕΛΧΑ», έκανε πρεμιέρα χθες στο ταμπλό του Χρηματισητρίου, καθώς εισήχθησαν 375.241.586 νέες μετοχές με τιμή εκκίνησης τα 1,73 ευρώ, που ήταν το κλείσιμο της Χαλκόρ την Τετάρτη, με την αρχική κεφαλαιοποίηση στα 649 εκατ. ευρώ.

Η αγορά έδειξε εξαιρετική ανταπόκριση, με τη μετοχή να κάνει ράλι κλείνοντας στο +9,83% στην τιμή των 1,90 ευρώ, με όγκο 192.328 τεμάχια, ενώ η κεφαλαιοποίηση διαμορφώθηκε στα 712,96 εκατ. ευρώ!

Αυτομάτως, δηλαδή, ο όμιλος μπαίνει μέσα στην πρώτη 20άδα των αποτιμήσεων του Χρηματιστηρίου!

Βεβαίως, υπάρχει θέμα με την εξαιρετικά περιορισμένη διασπορά, μιας και ο μητρικός όμιλος Viohalco ελέγχει το 90% του νέου ομίλου, οπότε ελλοχεύει ο κίνδυνος η μετοχή να πάει στη χαμηλή διασπορά, όπως λένε οι κανόνες της αγοράς.

Όμως, η διοίκηση της ΕλβαλΧαλκόρ λογικά θα φροντίσει για να διευρυνθεί το free float μέσω placement, ώστε όχι μόνο να μην πάει στη χαμηλή διασπορά, αλλά να μπει στην… ελίτ και στον FTSE 25.

Άλλωστε, ο λόγος της συγχώνευσης, έγινε για καλύτερη… χρηματοοικονομική και χρηματιστηριακή απεικόνιση, για μεγαλύτερο εκτόπισμα δηλαδή στα… χρηματιστηριακά και επενδυτικά «γκαλά».

Άρα, δεν μπορεί να αφεθεί να πάει στη χαμηλή διασπορά, μετά από τέτοιο ντόρο, αυτό θα ήταν… ήττα για τον όμιλο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.