ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Αβέβαιη πορεία και νευρικότητα

12:16 - 14 Μαρ 2018 | Σχόλια Αγοράς
Χρηματιστήριο: Αβέβαιη πορεία και νευρικότητα
Πτωτικά ξεκίνησε τη σνεδρίαση το Χρηματιστήριο, εν μέσω διεθνούς ανησυχίας για τα επόμενα μέτωπα που θα ανοίξει ο αμερικανός πρόεδρος Ντ.Τραμπ, μετά την απόφαση για τους δασμούς και την αποπομπή Τίλερσον από το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Ο Γενικός δείκτης βρίσκεται στις 822 μονάδες χάνοντας 0,77%, με τον τζίρο να φτάνει τα 3.984.026 ευρώ και τον όγκο τα 2.964.909 τεμάχια.

Πτωτικά κινείται και ο FTSE 25 στις 2.107,78 μονάδες, με απώλειες 0,79%.

Η αγορά αναμένει τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις διαπραγματεύσεις εν όψει της λήξης του τρίτου προγράμματος και της επόμενης ημέρας. Τα πράγματα δυσκολεύει η αμετακίνητη θέση του ΔΝΤ, που ζητά να έρθουν τα δύσκολα μέτρα πιο μπροστά, καθώς και ο λίγος χρόνος που απομένει για να κλείσουν οι εκκρεμότητες.

Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιείται η έκδοση του ετήσιου ομολόγου με στόχο τη βελτίωση της ρευστότητας.

Μεγάλη πτώση καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης που χάνει 1,18%, στις 871,34 μονάδες, την ώρα που η ΕΕ αναμένει τις ανακοινώσεις της Κομισιόν για τον ενιαίο τρόπο διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

Αν και τα κόκκινα δάνεια έχουν μειωθεί, παραμένουν στο εξαιρετικά υψηλό ποσό των 4,4 τρισ. ευρώ, με την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ιταλία να κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του βάρους αυτού.

Με βάση πληροφορίες, η Κομισιόν θα δώσει το πράσινο φως σε κάθε χώρα να δημιουργήσει μία ανεξάρτητη αρχή διαχείρισης κόκκινων δανείων ή δηλαδή την εθνική Bad Bank.

Στο ταμπλό, Lamda, Eurobank, ΕΧΑΕ, Jumbo και Τράπεζα Πειραιώς σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%.

Η ALPHA BANK χάνει 0,9%, όπως και οι ΟΛΠ, Folli Follie και Τιτάν, με την ΕΕΕ και την ΕΥΔΑΠ να είναι στο -0,8%.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Σαράντης, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ.

Η Motor Oil χωρίς πρόσημο, ενώ η Aegean μόλις στο +0,11% στον FTSE 25.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:00 - 14 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.