ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ.Χατζηδάκης: Το διεθνές ρίσκο και τα τεχνικά δεδομένα του Χρηματιστήριο

07:57 - 26 Μαρ 2018 | Σχόλια Αγοράς
Μ.Χατζηδάκης: Το διεθνές ρίσκο και τα τεχνικά δεδομένα του Χρηματιστήριο
Την άποψη ότι τα νέα φετινά χαμηλά επίπεδα του Γενικού Δείκτη δεν ήρθαν από κάποια αστοχία σε μια επενδυτική εκτίμηση, αλλά ήταν αποτέλεσμα της αλλαγής στάσης έναντι του ρίσκου που παρατηρείται διεθνώς, υποστηρίζει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακής Μάνος Χατζηδάκης.

Ο ίδιος τονίζει πως «επί του παρόντος δεν έχει δώσει σαφή δείγματα στο που κατευθύνονται οι εκροές από τις μετοχικές αγορές».

Αναφορικά με τα τεχνικά δεδομένα, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι «η αγορά 'παραδόθηκε' μετά την καθοδική διάσπαση των 810 μονάδων, αφού η υπεροχή των πωλητών συνοδεύτηκε και από τζίρο.

Τα νέα φετινά χαμηλά των 777 μονάδων ήρθαν μάλλον αναμενόμενα σε ένα κλίμα, το οποίο επιβαρύνθηκε και από την ένταση της μεταβλητότητας των ξένων αγορών.

Η αντίδραση που βγήκε ήρθε ως αποτέλεσμα των υπερβολών που παρατηρούνται στα ωριαία διαγράμματα χωρίς να αλλάξει κάτι στην μεγάλη εικόνα.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, τα δεδομένα θα γίνουν πιο αισιόδοξα, «μόνο αν ο Γενικός Δείκτης αναμετρηθεί άμεσα με τον κινητό μέσο των 200 ημερών ο οποίος κινείται πλευρικά στις 800 μονάδες. Κατά τα λοιπά οι βραχυπρόθεσμοι και μεσοπρόθεσμοι κινητοί μέσοι παρέμειναν πουλημένοι, o MACD επέστρεψε σε θέση πώλησης και το διάγραμμα του Δείκτη φαίνεται να παίρνει πιο σαφή κλίση προς τα κάτω, μετά από μια περίοδο ήπιων πλαγιοκαθοδικών διακυμάνσεων».

Και συνεχίζει ο κ. Χατζηδάκης τονίζοντας πως η συμπεριφορά της αγοράς το τελευταίο διάστημα δείχνει ότι η τάση της έχει μεγαλύτερη αναλογία και εξάρτηση από το διεθνή παράγοντα, ενώ η προσέγγιση υποτιμητικών ζωνών διαπραγμάτευσης, δημιουργεί πλέον καλύτερες προϋποθέσεις μιας ζωηρότερης αντίδρασης.

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τον αναλυτή, «η πολυήμερη πτώση των τιμών μπορεί να ενεργοποιήσει μια μετριοπαθή αντίδραση, ωστόσο προβληματίζει η πιθανή δυναμική της λόγω της σχετικά μειωμένης εμπορευσιμότητας, καθώς οι αγορές εισέρχονται στην παραδοσιακά στεγνή από τζίρο Πασχαλινή περίοδο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.