ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Στοίχημα οι 800 μονάδες, καλή η παράδοση του Απρίλη

07:33 - 10 Απρ 2018 | Σχόλια Αγοράς
Χρηματιστήριο: Στοίχημα οι 800 μονάδες, καλή η παράδοση του Απρίλη
Με τη… φόρα της καλύτερης συνεδρίασης εδώ και πολύ καιρό μπαίνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο στη 2η εβδομάδα του Απρίλη, οπότε μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν οι traders, μετά τα ισχυρά κέρδη της Μεγάλης Πέμπτης.

Κεντρικό στοίχημα για την αγορά είναι πλέον η «μάχη» για τις 800 μονάδες μεταξύ short και long, οπότε οι συνεδριάσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντα βεβαίως σε συνάρτηση με το διεθνές κλίμα.

Θυμίζουμε ότι το Χρηματιστήριο ξέσπασε ανοδικά στην τελευταία συνεδρίαση που έγινε τη Μ. Πέμπτη, ενώ αυτό συνδυάστηκε με τη μεγάλη πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, που μετά από συσσώρευση πολλών εβδομάδων, έκαναν ράλι αποφόρτισης. Το 10ετές διαμορφώθηκε κάτω από το 4%, πέφτοντας σε χαμηλό διμήνου!

Τα blue chips και οι τράπεζες ενισχύθηκαν έως και 7%, ενώ υπήρξε επανάκτηση των 800 μονάδων μετά από εννέα συνεδριάσεις.

Γενικότερα ο Απρίλιος έχει καλή παράδοση καθώς είναι ο καλύτερος μήνας της χρονιάς, αφού την τελευταία 15ετία από το 2003 και μετά, έχει κλείσει αρνητικά μόνο τέσσερις φορές.

Επιπλέον, η αγορά προέρχεται από το δίμηνο «λιώσιμο» Φεβρουαρίου και Μαρτίου, που άλλαξε τα δεδομένα μετά το εντυπωσιακό μπάσιμο του 2018 και τα κέρδη 9,50% το Γενάρη.

Παράλληλα, ο Απρίλιος έχει σημαντικά γεγονότα που μπορούν να «τροφοδοτήσουν» την κινητικότητα, όπως τη σύνοδο του ΔΝΤ, τις διεργασίες για το χρέος και τις ετοιμασίες για τα stress tests των τραπεζών.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:20 - 10 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.