ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε θετικό κλίμα Αθήνα και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

14:09 - 17 Απρ 2018 | Σχόλια Αγοράς
Σε θετικό κλίμα Αθήνα και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Τη σκυτάλη των ευρωπαϊκών αγορών και της Αθήνας έχουν αναλάβει οι αγοραστές που προχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις. Στη βελτίωση του χρηματιστηριακού κλίματος συμβάλει η αίσθηση που υπάρχει από διεθνείς αναλυτές ότι απομακρύνονται οι φόβοι για εμπλοκή-ανάφλεξη στη Συρία.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την περαιτέρω πορεία του ΧΑ εκφράζουν αναλυτές, επισημαίνοντας ότι θα επηρεασθεί στη συνέχεια από τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία - οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν σήμερα και - σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες - θα είναι μάλλον  αποθαρρυντικές, τουλάχιστον όσον αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενισχύεται 1,13% και διαμορφώνεται στις 830,17 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 35 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός κλάδος ενισχύεται 1,96% και παραμένει και σήμερα ο σηματωρός της αγοράς. 

Στην ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά τίτλων ενισχύονται σήμερα οι τιμές των κρατικών ομολόγων με τις αποδόσεις να παρουσιάζουν μικρή πτώση σε σχέση με τη χθεσινή μέρα.

 Το spread του 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύεται στις 348 μονάδες βάσης. Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ο λονδρέζικος δείκτης Ftse 100 ενισχύεται 0,22% και ο γερμανικός δείκτης Dax 30 κερδίζει 0,86%. Το αργό πετρέλαιο συνεχίζει να ενισχύεται κατά 0,06% και διαμορφώνεται στα 66,26 δολάρια το βαρέλι.

Ανέστης Ντόκας

Τελευταία τροποποίηση στις 14:13 - 17 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.