ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονη συναλλακτική δραστηριότητα και μοιρασμένα πρόσημα στο Χρηματιστήριο

11:33 - 31 Ιουλ 2018 | Σχόλια Αγοράς
Έντονη συναλλακτική δραστηριότητα και μοιρασμένα πρόσημα στο Χρηματιστήριο
Ανεβάζει συναλλακτικούς ρυθμούς, στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα, σήμερα, το Χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να ισορροπήσει χωρίς να επηρεαστεί σημαντικά από τη βραχυπρόθεσμη ενθυλάκωση κερδών που παρουσιάζεται σε επιλεγμένους τίτλους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,03% στις 757,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,10% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.007,44 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,27% στις 840,73 μονάδες.

Σημειώνεται επίσης ότι σήμερα ανακοινώνονται σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία (ΑΕΠ Ευρωζώνης 2ου τριμήνου, λιανικές πωλήσεις Ελλάδας - Μάιος) αλλά αναμφισβήτητα η δημοσίευση της έκθεσης του ΔΝΤ θα βρεθεί στο επίκεντρο, αναφέρει ο Ν. Καυκάς της Merit. Αν και είναι γνωστό το συνολικό συμπέρασμα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εντούτοις οι λεπτομέρειες ενδέχεται να παίξουν ρόλο στον τρόπο αντιμετώπισης της χώρας από τους επενδυτές, προσθέτει ο ίδιος.

Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ και η Τέρνα Ενεργειακή σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, Grivalia, Jumbo, Aegean, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια και Εθνική.

Στον αντίποδα, άνω του 1% είναι τα κέρδη σε ΔΕΗ, Πειραιώς και Σαράντη, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Λάμδα, ΕΕΕ, ΑΔΜΗΕ, Φουρλής, Eurobank και ΟΛΠ. Χωρίς μεταβολή οι ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.