ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oι δημοπρασίες άλλαξαν το πρόσημο σε μία ημιθανή αγορά

17:56 - 01 Αυγ 2018 | Σχόλια Αγοράς
Oι δημοπρασίες άλλαξαν το πρόσημο σε μία ημιθανή αγορά
Εικόνα πλήρους απαξίωσης σε συναλλαγές και επενδυτικού ενδιαφέροντος ήταν η πρώτη χρηματιστηριακή συνεδρίαση του Αυγούστου. Ελάχιστες μετοχές πραγματοποίησαν συναλλαγές με τη πλειοψηφία των επενδυτικών σχημάτων να είναι απόντες. Πρόκειται για μία αγορά που είναι στο περιθώριο των υπολοίπων ευρωπαΪκών αγορών αφού έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι το μοναδικό χρηματιστήριο στο κόσμο που αποτιμάται σε ευρώ και είναι υποβαθμισμένη αγορά στη κατηγορία των αναπτυσσόμενων χρηματιστηρίων.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με οριακά κέρδη 0,06% στις 761,66 μονάδες καθώς μέχρι τις δημοπρασίες είχε κινηθεί σε αρνητικό επίπεδο. Η αξία των συναλλαγών παρέμεινε στα γνωστά υποτονικά επίπεδα των προηγούμενων συνεδριάσεων και διαμορφώθηκε στα 16,42 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Πειραιώς(+0,81%), της Alpha Bank(+0,70%) και της Eθνικής τράπεζας(+0,65%).

Αξιόλογα κέρδη σημείωσε η μετοχή του ΑΔΜΗΕ σε ποσοστό 2,23% και ακολούθησε η μετοχή του  Jumbo σε ποσοστό 1,90%. Ο τίτλος της ΔΕΗ ενισχύθηκε 0,96% και η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων κέρδισε 0,85%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.