• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
EXAE και Τιτάνα-προνόμιο, επιλεγεί η Jefferies
11:33 - 24 Φεβ 2015

EXAE και Τιτάνα-προνόμιο, επιλεγεί η Jefferies

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Θετικό είναι το επενδυτικό fund της Jefferies σε χθεσινό του report με το οποίο αναβαθμίζει την ελληνική αγορά από καθοδική (bearish) σε ελεγχόμενων διακυμάνσεων (modestly bearish).

Ειδικότερα ο οίκος αναφέρεται στην ΕΧΑΕ, όπου σημειώνει ότι η απόδοση ιδίων κεφαλαίων έχει ανακάμψει, καθώς επίσης κι ότι δεν υπάρχει ανταγωνιστής και στον προνομιούχο τίτλο του Τιτάνα λόγο της  εξωστρέφειας του ομίλου.


Γενικότερα η Jefferies σχολιάζει πως η ελληνική κυβέρνηση αναγκάζεται να κάνει μια σημαντική προσαρμογή από την αρχική της θέση καθώς ο υγιής πραγματισμός επικράτησε στον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων. Αν και οι φόβοι για ένα Grexit ήταν υπερβολικοί, η σύναψη μιας συμφωνίας δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να συνεχίσουν την ευχερή χρηματοδότησή τους αποφεύγοντας οριστικά την απειλή των μέτρων ελέγχου κίνησης κεφαλαίων.