ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Θετικές προοπτικές για τα νομίσματα το 2016

15:09 - 28 Δεκ 2015 | Νομίσματα
Bloomberg: Θετικές προοπτικές για τα νομίσματα το 2016
Θετικές είναι οι προοπτικές για τα νομίσματα που επλήγησαν περισσότερο το 2015, λόγω των πιέσεων που δέχτηκαν από τη "βουτιά" στις πρώτες ύλες.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αναλυτές προβλέπουν κέρδη για τα νομίσματα που συνδέονται περισσότερο με το πετρέλαιο, με τα προγνωστικά να μην είναι τόσο αισιόδοξα για τα νομίσματα που συνδέονται περισσότερο με τα βιομηχανικά μέταλλα, όπως είναι το πέσο της Χιλής και το σολ του Περού, τα οποία και αναμένεται να συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία.

Παράλληλα, βελτιωμένες προοπτικές φαίνεται πως έχει το δολάριο του Καναδά, το οποίο γνώρισε τη χειρότερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας, με το 2016 να προμηνύεται έτος ανόδου.

Ωστόσο, τα δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας αναμένεται να βιώσουν περαιτέρω απώλειες, καθώς οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής εξετάζουν την περικοπή των επιτοκίων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, υπάρχουν προσδοκίες ότι το 2016 τα εμπορεύματα θα ανακάμψουν, χάρη στις ενδείξεις ότι η κινεζική οικονομία σταθεροποιείται και τα πλέον ξεκάθαρα μηνύματα αναφορικά με την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, τόσο το αργό, όσο και τα σιτηρά και η σόγια αναμένεται να σημειώσουν ανοδική πορεία το 2016, ακόμη και εάν τα πολύτιμα μέταλλα - όπως είναι ο χρυσός - υποχωρήσουν ή υποστούν ήπιες μεταβολές, σύμφωνα με αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Άλλωστε, και μία σταθεροποίηση στις τιμές θα αποτελούσε δραστική αλλαγή από το 2015.

Μάλιστα, το πρακτορείο επισημαίνει ότι ακόμα και οι πιο επιφυλακτικοί αναλυτές για τις προοπτικές των νομισμάτων δεν αναμένουν επανάληψη της δυσμενούς κατάστασης του 2015.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:20 - 28 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.