ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΙF: Βλέπει εκροές κεφαλαίων $538 δισ. από Κίνα το 2016

09:29 - 26 Απρ 2016 | Νομίσματα
ΙΙF: Βλέπει εκροές κεφαλαίων $538 δισ. από Κίνα το 2016
Οι παγκόσμιοι επενδυτές αναμένεται να αποσύρουν 538 δισ. δολάρια από την οικονομίας της Κίνας προέβλεψε τη Δευτέρα το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (ΙIF).

Το νούμερο αυτό είναι κατά ένα πέμπτο μικρότερο από τις εκροές 674 δισ. δολαρίων που καταγράφηκαν την προηγούμενη χρονιά, αλλά μπορεί να αυξηθεί ξανά αν επανέλθουν οι φόβοι για απότομη πτώση του γουάν, ανέφερε το Ινστιτούτο.

 

«Μια μεγάλη πτώση του γουάν θα πυροδοτούσε πιθανότατα ένα νέο sell-off στα παγκόσμια στοιχεία ενεργητικού υψηλότερου ρίσκου και θα οδηγούσε σε μια φυγή κεφαλαίων χαρτοφυλακίου από τις αναδυόμενες αγορές» σημείωσε το Ινστιτούτο σε νέα του έκθεση.

 

«Επιπλέον, μια μεγάλη υποτίμηση του γουάν θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα γύρο ανταγωνιστικών υποτιμήσεων σε άλλες αναδυόμενες αγορές, ειδικά σε αυτές με στενούς εμπορικούς συνδέσμους με την Κίνα» σημειώνεται στην έκθεση.

 

Ωστόσο, οι αναλυτές του IIF επισημαίνουν ότι προσώρας οι εκροές επιβραδύνονται. Περίπου 35 δισ. δολάρια αποσύρθηκαν το Μάρτιο, ανεβάζοντας το συνολικό νούμερο από την αρχή τις χρονιάς στα 175 δισ. δολάρια.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αναλυτές του IIF καταγράφουν την πρόοδο που έχουν κάνει οι κινεζικές αρχές στον περιορισμό των ανησυχιών για την πορεία του γουάν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.