ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kuroda (BoJ): Υπερασπίζεται το νέο πλαίσιο πολιτικής

11:20 - 26 Σεπ 2016 | Νομίσματα
Kuroda (BoJ): Υπερασπίζεται το νέο πλαίσιο πολιτικής
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, Kuroda, υπερασπίστηκε το νέο πλαίσιο πολιτικής του σήμερα, δηλώνοντας πως η κεντρική τράπεζα είναι τώρα πιο αποφασισμένη να δημιουργήσει υψηλότερο πληθωρισμό και έχει περισσότερα αποτελεσματικά εργαλεία για να ελέγξει το κόστος δανεισμού για την οικονομία.

"Πρόκειται για μια εξαιρετικά ισχυρή δέσμευση", τόνισε ο Kuroda σε δηλώσεις του για την τελευταία υπόσχεση της τράπεζας να πιέσει με την επιθετική χαλάρωση μέχρι ο πληθωρισμός να διαμορφωθεί στο 2%.

 

Σημαίνει ότι η BoJ θα συνεχίσει να προχωρά σε χαλάρωση της πολιτικής εάν η οικονομία διαμορφωθεί σε ένα σημείο που οι αξιωματούχοι μπορούν με βεβαιότητα να προβλέψουν ότι ο στόχος του πληθωρισμού είναι εφικτός, θα πρέπει η πραγματική ανάπτυξη των τιμών καταναλωτή να παραμείνει χαμηλότερα του στόχου, πρόσθεσε.

 

"Ότι η τράπεζα ήταν η πρώτη παγκοσμίως που υιοθέτησε αυτή την δέσμευση με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή, είναι πραγματικά κάτι εξαιρετικό για την κεντρική τράπεζα", δήλωσε.

 

Ο Kuroda διασκέδασε την χαλάρωση για την δέσμευση αγοράς χρέους, υπογραμμίζοντας πως το αναθεωρημένο πλαίσιο μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό στο να οδηγεί το κόστος δανεισμού στα καλύτερα επίπεδα για την οικονομία.

 

Επαναδιατύπωσε πως οι αγορές ομολόγων της BoJ θα μπορούσαν να εκτοξευτούν στα 80 τρισ. γεν ετησίως. Αλλά πρόσθεσε πως ενώ το κύριο εργαλείο πολιτικής της τράπεζας είναι ένα επιτόκιο καταθέσεων μιας ημέρας και οι δεκαετείς αποδόσεις, είναι ανοιχτή στο να διευρυνθούν οι αγορές ομολόγων ή να αγοραστούν περισσότερα τέτοια assets εάν κριθεί απαραίτητο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.