ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bank of America: Το ευρώ θα υποχωρήσει το α' 6μηνο

16:39 - 15 Φεβ 2017 | Νομίσματα
Bank of America: Το ευρώ θα υποχωρήσει το α' 6μηνο
Το ευρώ θα υποχωρήσει το α' 6μηνο του έτους, αλλά θα ανακάμψει έως το τέλος του 2017. Αυτό εκτιμά στη σημερινή της ανάλυση η bank of America Merrill Lynch, η οποία όμως επισημαίνει ότι το δολάριο θα είναι αυτό που θα καθορίσει την πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Ο συνδυασμός δημοσιονομικής χαλάρωσης από την αμερικανική κυβέρνηση και η αύξηση του πολιτικού ρίσκου στην Ευρώπη θα ασκήσει πιέσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα το πρώτο μισό του 2017. 


Η αισιοδοξία για το αμερικανικό νόμισμα πηγάζει από τις προσδοκίες για τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης από τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο, μέσω και του προγράμματος επενδύσεων ενός (1) τρις σε υποδομές. 


Όμως η ΕΚΤ θα αναδειχθεί καθοριστικός παράγοντας για την πορεία της ισοτιμίας στο δεύτερο εξάμηνο. 


Η αβεβαιότητα που περιβάλλει το πολιτικό μέλλον, αλλά και την ίδια την ύπαρξη της ΕΕ, επανήλθε δριμύτερη το 2017, μετά την περίοδο από το 2012 μέχρι σήμερα, κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διατηρούσε την ασθενή ΕΕ στη ζωή με τη χρήση νομισματικής μορφίνης. 


Έχουμε εκλογές στην Ολλανδία τον Μάρτιο, στη Γαλλία τον Απρίλιο και τον Μάιο (πρώτος/δεύτερος γύρος) και στη Γερμανία στις αρχές του φθινοπώρου. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.