ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FED: Δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων το 2017 βλέπει ο Kaplan

14:03 - 22 Μαρ 2017 | Νομίσματα
FED: Δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων το 2017 βλέπει ο Kaplan
Την εκτίμηση πως η Federal Reserve πρέπει να προβεί σε άλλες δύο αυξήσεις επιτοκίων εντός του έτους, εξέφρασε ο επικεφαλής της Fed στο Ντάλας Robert Kaplan, δεδομένης της θετικής πορείας της απασχόλησης και ενώ ο πληθωρισμός πλησιάζει τον στόχο του 2%.

Σημειωτέον πως ο Kaplan, στην τελευταία συνεδρίαση της Fed, υποστήριξε την αύξηση επιτοκίων. Στο πλαίσιο αυτό, παρατήρησε πως πλέον η Fed έχει το "πλεονέκτημα του χρόνου", για να δει πώς θα εξελιχθεί η οικονομία. 

 

Ο ίδιος επανέλαβε την άποψή του πως δύο ακόμη αυξήσεις φέτος είναι το "λογικό" βασικό σενάριο, όσο οι συνθήκες στην αγορά εργασίας βελτιώνονται και ο πληθωρισμός συνεχίζει την ανοδική του πορεία προς τον στόχο της Fed για 2%. 

 

Όσον αφορά στις πολιτικές του Donald Trump, επεσήμανε πως κάποια από τα μέτρα που προωθεί, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στη μεταναστευτική πολιτική, στο εμπόριο, αλλά και την ασφάλιση υγείας, θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη και να πλήξουν τις καταναλωτικές δαπάνες. Ωστόσο, διευκρίνισε πως δεν θα βιαστεί να κρίνει τις νέες πολιτικές του Trump, μέχρι να είναι απολύτως σίγουρος, καθώς όπως εξήγησε, κάποια άλλα μέτρα, όπως είναι η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ανάπτυξη. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.