ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Φύγετε από το δολάριο, υπάρχουν κι άλλες επιλογές

13:36 - 23 Μαϊ 2017 | Νομίσματα
Goldman Sachs: Φύγετε από το δολάριο, υπάρχουν κι άλλες επιλογές
Να φύγουν από το δολάριο και να προτιμήσουν άλλες επιλογές στην αγορά συναλλάγματος, προτρέπει τους επενδυτές η Goldman Sachs σε νέα της έκθεση, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που το πλήττει.

Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, η οποία υποβάθμισε πρόσφατα τις προβλέψεις της για το δολάριο, οι κίνδυνοι για το νόμισμα έχουν αυξηθεί.

 

Αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις και την κρίση που αντιμετωπίζει η αμερικανική κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις ρωσικές παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας θα μειώσει την πιθανότητα δημοσιονομικών κινήτρων και άλλων θετικών για το δολάριο παραγόντων, με πιθανές επιπτώσεις στην πολιτική της Fed.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η GS σημειώνει ότι υπάρχουν άλλες ευκαιρίες στην αγορά συναλλάγματος, οι οποίες είναι λιγότερο συσχετισμένες με τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, όπως οι long θέσεις στο δολάριο Καναδά, οι long θέσεις στο δολάριο Νέας Ζηλανδίας έναντι του δολαρίου Αυστραλίας και οι long θέσεις στην σουηδική κορώνα έναντι του ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.