ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αμφισβητεί την αξία του bitcoin

10:07 - 02 Ιουν 2017 | Νομίσματα
H κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αμφισβητεί την αξία του bitcoin
Κάποιους τρόπους για να ρυθμίσει το bitcoin εξετάζει η Ρωσία, όπως είπε η Elvira Nabiullina, διοικήτρια της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας, μιλώντας στο CNBC. Η κεντρική τραπεζίτης εξέφρασε «αμφιβολίες» σχετικά με τα οφέλη του κρυπτονομίσματος και έθεσε ερωτήματα για το αν θα πρέπει καν να θεωρείται ηλεκτρονικό νόμισμα.

Η Nabiullina εξήγησε πως βλέπει το bitcoin ως ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο και όχι τόσο ως νόμισμα και υποστήριξε πως αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά τη διαδικασία της ρύθμισης.

 

Όπως τόνισε σε συνέντευξή της στο διεθνές δίκτυο, η κεντρική τράπεζα «αναλύει» την πιθανότητα ρύθμισης του ψηφιακού νομίσματος και χρειάζεται να «κατανοήσει περισσότερα γύρω από την ενσωμάτωση του bitcoin και των ρυθμιστικών μας συστημάτων». Πρόσθεσε, ακόμη, πως το κρυπτονόμισμα ενέχει «κινδύνους».

 

«Δεν πιστεύουμε ότι το bitcoin μπορεί να θεωρείται ηλεκτρονικό νόμισμα. Πρόκειται περισσότερο για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, με ρυθμίσεις για περιουσιακά στοιχεία», ανέφερε.

 

Η κεντρική τραπεζίτης δεν ανέφερε περισσότερα επάνω στο πώς θα μπορούσε να είναι ένα συγκεκριμένο, σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο και πρόσθεσε πως δε βιάζεται να θεσπίσει κάποια πολιτική. Όπως εξήγησε, η κεντρική τράπεζα έχει αμφιβολίες για το bitcoin.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:25 - 02 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.