ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ το bitcoin- Ξεπέρασε τα 3.000 δολάρια

15:08 - 12 Ιουν 2017 | Νομίσματα
Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ το bitcoin- Ξεπέρασε τα 3.000 δολάρια
Πάνω από τα 3.000 δολάρια έφτασε το bitcoin για πρώτη φορά την Κυριακή, συνεχίζοντας το τρελό ράλι που καταγράφει από την αρχή της χρονιάς.

Το κρυπτονόμισμα εκτοξεύτηκε την Κυριακή στο ιστορικό υψηλό των 3.012,05 δολαρίων, σύμφωνα με το CoinDesk.

 

Πάντως, παρά τις θετικές προβλέψεις για το κρυπτονόμισμα, το bitcoin δεν φαίνεται να αφήνει πίσω το ιστορικό μεταβλητότητας. Αφότου ξεπέρασε ακόμη ένα ορόσημο, σήμερα το πρωί το νόμισμα «έχασε» πάνω από 300 δολάρια σε λίγα λεπτά και βρέθηκε στα 2.650 δολάρια.

 

Αν και η πτώση ήταν απότομη, ήταν ταυτόχρονα και βραχύβια, καθώς η τιμή του κρυπτονομίσματος κινήθηκε και πάλι ανοδικά μία ώρα αργότερα. Σημερα διαπραγματεύεται στα 2.736 δολάρια.

 

Να σημειωθεί ότι ένας σημαντικός παράγοντας για την άνοδο του bitcoin είναι η αυξανόμενη ζήτηση από την Ασία. Πέραν της Κίνας, το ενδιαφέρον από την πλευρά της Ιαπωνίας έχει αυξηθεί αφότου η κυβέρνηση ενέκρινε το bitcoin ως νόμιμο μέσο πληρωμών τον Απρίλιο.

 

Επιπλέον, οι επενδυτές «ρίχνουν» περισσότερα χρήματα στο νόμισμα, αφότου ο πρόεδρος της Fed Μινεάπολις, Neel Kashkari, σχολίασε επάνω στην τεχνολογία blockchain που στηρίζει το bitcoin ότι «έχει περισσότερες δυνατότητες από το ίδιο το bitcoin».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.