ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εποχή των ψηφιακών νομισμάτων έφτασε-Γιατί εκτοξεύεται το Ethereum

18:49 - 12 Ιουν 2017 | Νομίσματα
Η εποχή των ψηφιακών νομισμάτων έφτασε-Γιατί εκτοξεύεται το Ethereum
Σε επίπεδα ρεκόρ εκτινάχθηκαν και πάλι οι τιμές του νέου ψηφιακού νομίσματος, Ethereum, σήμερα Δευτέρα παίρνοντας ώθηση και από το ράλι που καταγράφει το bitcoin από την αρχή της χρονιάς.

Το bitcoin έφτασε πάνω από τα 3.000 δολάρια για πρώτη φορά την Κυριακή σύμφωνα με το CoinDesk, επιβεβαιώνοντας τη διάθεση των επεδυτών να επενδύσουν στα ψηφιακά νομίσματα.

 

Την 1η Ιανουαρίου, το Ethereum διαπραγματευόταν λίγο κάτω από τα 8 δολάρια, ενώ σήμερα νωρίς το πρωί ενισχύθηκε σε νέο ρεκόρ υψηλό, στα 407 δολάρια. 

 

 «Οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά την εμπιστοσύνη των traders στα κρυπτο-νομίσματα και στις εναλλακτικές επενδύσεις», σχολιάζει ο Pavel Matveev, συν-ιδρυτής της Wirex, μιας οικονομικής εφαρμογής που παρέχει ένα «πορτοφόλι» με όλα τα υπάρχοντα εναλλακτικά νομίσματα.

 

Στη συνέχεια ο ειδικός σημείωσε πως το bitcoin δεν ανταγωνίζεται το ethereum, αφού τα δύο νομίσματα εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες.

 

Το ethereum είναι μία πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για να «σηκώνει» τις αποκεντρωμένες εφαρμογές του μέλλοντος (dapps) στα χρηματοοικονομικά, το cloud computing, την αποστολή μυνημάτων, την αποκεντρωμένη διακυβέρνηση.

 

Ο δημιουργός του ethereum, Βιταλίκ Μπουτερίν, διαβεβαίωνει ότι είναι απόλυτα ασφαλές και αποκλείει την παρεμβολή μεσαζόντων ή την επίθεση χάκερς και ότι οι χρήστες θα έχουν απόλυτο έλεγχο των δεδομένων τους.

 

Σύμφωνα με το δίκτυο του CNBC, κάποιοι από τους λόγους που έχουν οδηγήσει το νέο νόμισμα σε ράλι είναι οι εξής:

 

-H δημιουργία μιας ομάδας με την ονομασία Enterprise Ethereum Alliance (EEA) της οποίας στόχος είναι σύνδεση και η συνεργασία των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας και χρηματοοικονομικών. Επιχειρήσεις όπως η Microsoft και η JP Morgan συμμετέχουν

 

-Ένας εκ των ιδρυτών του ethereum συναντήθηκε πρόσφατα με το Ρώσο πρόεδρο, Βλ. Πούτιν ο οποίος δεσμεύτηκε να εκμεταλλευτεί τη δημιουργία της ΕΕΑ προχωρώντας σε περαιτέρω νομιμοποίησή των υπηρεσιών της

 

-Η αύξηση στις «αρχικές προσφορές νομισμάτων», με βάση τις οποίες οι εταιρείες πωλούν στους υποστηρικτές τους κουπόνια σε κρυπτονόμισμα σαν μια μέθοδο crowdfunding

 

-Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης πρόσφατα κυκλοφόρησε μια έκθεση στην οποία περιγράφει με λεπτομέρειες μια δοκιμή που είχε πραγματοποιήσει για την ψηφιοποίηση ενός εθνικού νομίσματος χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του ethereum.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:00 - 12 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.