ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ευρώ κερδίζει έδαφος μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

16:47 - 07 Σεπ 2017 | Νομίσματα
Το ευρώ κερδίζει έδαφος μετά τις δηλώσεις Ντράγκι
Πάνω από τα 1,20 δολάρια κινείται το ευρώ έπειτα από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μάριο Ντράγκι, κατά την οποία ο επικεφαλής της ΕΚΤ ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα εξετάζει το πώς το ισχυρό ευρώ επιδρά στον πληθωρισμό και στην ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

Να σημειωθεί ότι πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η άνοδος του ευρώ είναι ο βασικός λόγος που η ΕΚΤ επέλεξε να μην προχωρήσει ακόμα σε μια περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

 

Το ευρωπαϊκό νόμισμα κινούταν στα 1,1970 δολάρια πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου του κεντρικού τραπεζίτη, αλλά μετά ξεπέρασε τα 1,204.

 

"Η πρόσφατη αστάθεια της συναλλαγματικής ισοτιμίας αποτελεί πηγή αβεβαιότητας που απαιτεί παρακολούθηση όσον αφορά στις πιθανές επιπτώσεις της στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές σταθερότητας των τιμών", ανέφερε ο Ντράγκι.

 

Αυτά τα λόγια ωστόσο δεν άσκησαν καμία πίεση στο ευρώ και μάλιστα ορισμένοι traders επεσήμαναν τα σχόλια του κ. Ντράγκι για τον πληθωρισμό. Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι ο πυρήνας του πληθωρισμού (ο οποίος εξαιρεί τους τομείς της ενέργειας και της διατροφής) κινείται ελαφρώς καλύτερα και τόνισε ότι η συναλλαγματική ισοτιμία δεν ήταν ένας βασικός παράγοντας που εξέτασε η ΕΚΤ για να καθορίσει τη νομισματική πολιτική.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:55 - 07 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.