ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο ηλεκτρονικό νόμισμα λανσάρουν ιαπωνικές τράπεζες

15:39 - 26 Σεπ 2017 | Νομίσματα
Νέο ηλεκτρονικό νόμισμα λανσάρουν ιαπωνικές τράπεζες
Νέο ηλεκτρονικό νόμισμα σχεδιάζει να λανσάρει κοινοπραξία ιαπωνικών τραπεζών, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Το νέο νόμισμα θα είναι μετατρέψιμο σε γεν και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω μιας εφαρμογής για smartphones.

Μια κοινοπραξία τραπεζών, μεταξύ των οποίων οι Mizuho και Japan Post Bank, έχει λάβει την έγκριση της κεντρικής τράπεζας της χώρας και των ρυθμιστικών αρχών για το λανσάρισμα του J Coin, ενός ηλεκτρονικού νομίσματος για την πληρωμή αγαθών και τη μεταφορά χρημάτων μέσω «έξυπνων» κινητών.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το J Coin θα είναι μετατρέψιμο σε γεν και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Ως αντάλλαγμα για τη δωρεάν παροχή της υπηρεσίας, οι τράπεζες θα επωφεληθούν από τη συλλογή περισσότερων δεδομένων για τη συμπεριφορά των καταναλωτών.

«Πιστεύω ότι αυτό το ηλεκτρονικό χρήμα είναι κάτι πέρα από τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, γιατί όταν χρησιμοποιείς τις κάρτες, τα μαγαζιά πληρώνουν μια προμήθεια» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο CEO της Mizuho, Υasuhiro Satο. «Mας αρέσει το ρευστό, γιατί η Ιαπωνία είναι μια χώρα που ενδιαφέρεται για την ασφάλεια. Αλλά το ρευστό δεν είναι τόσο παραγωγικό, οπότε πρέπει να αλλάξουμε τη δομή από το ρευστό στο ηλεκτρονικό χρήμα» σημείωσε.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, αρκετές μεγάλες ιαπωνικές τράπεζες πιέζουν την κυβέρνηση και τις ρυθμιστικές αρχές για τον κίνδυνο από το λανσάρισμα του Alipay της Alibaba σε διάφορες ιαπωνικές πόλεις, υποστηρίζοντας πως θα επιτρέψει την αποστολή δεδομένων για τους Ιάπωνες καταναλωτές στην Κίνα.

Οι τράπεζες έχουν υπολογίσει πως το νέο σύστημα θα μπορούσε να προσθέσει επιπλέον 10 δισ. γεν στην ιαπωνική οικονομία μέσω της μείωσης των προμηθειών για τους καταναλωτές και τους εμπόρους λιανικής.

Το σχέδιο προβλέπει την έκδοση του J Coin τις επόμενες ημέρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.