ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό δύο εβδομάδων το ευρώ - Ημερήσια άνοδος 0,5%

15:05 - 07 Ιουν 2018 | Νομίσματα
Σε υψηλό δύο εβδομάδων το ευρώ - Ημερήσια άνοδος 0,5%
Καθώς ενισχύεται η άποψη των επενδυτών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δώσει σινιάλο την επόμενη εβδομάδα για σταδιακό περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων, ενισχύεται και το ευρώ, περνώντας σε υψηλό δύο εβδομάδων.

Ο ανώτερος οικονομολόγος της ΕΚΤ Πίτερ Πράετ, που είναι πολύ κοντά στον Πρόεδρο Μάριο Ντράγκι, είπε χθες ότι η Κεντρική Τράπεζα θα συζητήσει την άλλη εβδομάδα αν θα ολοκληρώσει τις αγορές αργότερα αυτή τη χρονιά.

Και ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, Γιενς Βάιντμαν, σημείωσε ότι είναι εύλογες οι προσδοκίες για τερματισμό του προγράμματος φέτος, ενώ ο Ολλανδός ομόλογος του είπε ότι δεν υπάρχει λόγος για συνέχιση του.

Τα σχόλια οδηγούν το ευρώ στο υψηλό του 1,1824 δολαρίου, με ημερήσια άνοδο 0,5%.

Τα κέρδη είναι πιο συγκρατημένα και λόγω των ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο αλλά και λόγω της πιθανότητας μίας πιο hawkish Fed στη συνεδρίαση της, την επόμενη εβδομάδα. Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για δεύτερη φορά φέτος, την Τετάρτη.

Ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,4%, φτάνοντας στα 93,29, βοηθώντας κάποια νομίσματα, όπως η στερλίνα και το γεν να ανακτήσουν κάποια κέρδη, 0,4% και 0,2% αντιστοίχως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.