ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζονται οι πιέσεις στην τουρκική λίρα-Ανακάμπτει το δολάριο

16:47 - 23 Αυγ 2018 | Νομίσματα
Συνεχίζονται οι πιέσεις στην τουρκική λίρα-Ανακάμπτει το δολάριο
Αποδυναμώνεται η τουρκική λίρα την Πέμπτη, παραμένοντας υπό πίεση, ύστερα από την κόντρα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσον αφορά την απελευθέρωση, χωρίς όρους, του Αμερικανού πάστορα.

Η Άγκυρα κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι διεξάγει «οικονομικό πόλεμο» και ότι δεν σέβεται το νομικό της σύστημα, σχετικά με τη δίκη του Άντριου Μπράνσον, με κατηγορίες εναντίον του για υποστήριξη τρομοκρατίας – τις οποίες ο ίδιος απορρίπτει.

Η τουρκική λίρα υποχωρεί 0,35% και τελεί υπό διαπραγμάτευση στις 6,0719 λίρες ανά δολάριο. Μέχρι στιγμής φέτος έχει χάσει 38%.

Αρνητικό σερί πέντε ημερών σπάει το δολάριο, με ώθηση από την πολιτική αβεβαιότητα, το νέο γύρο επιβολής δασμών και τα αρχεία της τελευταίας συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας που δείχνουν σε νέα αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται 0,3%, στα 95,39.

Το ευρώ κινείται 0,4% χαμηλότερα και αλλάζει χέρια στο 1,1555 δολάριο, ενώ το αμερικανικό νόμισμα σε σχέση με το γεν ενισχύεται 0,3%, στα 110,88 γεν ανά δολάριο.

Η στερλίνα με αρνητικό πρόσημο (-0,3%), στο 1,2870 ανά δολάριο. Με λιγότερο από οκτώ μήνες μέχρι την ημέρα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 29 Μαρτίου 2019, οι διπλωμάτες στις Βρυξέλλες αναμένουν καθυστέρηση στην οριστικοποίηση των όρων για το διαζύγιο ενώ ενδέχεται να διεξάγουν επείγουσα σύνοδο το Νοέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.