ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων «έχασε» 640 δισ.δολ. από τον Ιανουάριο

16:34 - 10 Σεπ 2018 | Νομίσματα
Η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων «έχασε» 640 δισ.δολ. από τον Ιανουάριο
Ισχυρές πιέσεις δέχεται η αγορά κρυπτονομισμάτων, με το ether να κατρακυλά κατά 8,9% την Παρασκευή και το bitcoin κατά 2,1%, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg. Μάλιστα, η κεφαλαιοποίηση των ψηφιακών assets που παρακολουθείται από το CoinMarketCapp.com συρρικνώθηκε στα 197 δισ. δολάρια, δηλαδή 640 δισ. χαμηλότερα από το peak του Ιανουαρίου.

Τα κρυπτονομίσματα υποχωρούν τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η ευρύτερη υιοθέτησή τους θα πάρει περισσότερο χρόνο από αυτόν που αρχικά αναμενόταν.

 

Αιτία της καθόδου και το γεγονός ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ανέστειλαν τη διαπραγμάτευση δύο τίτλων που συνδέονται με ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού.

 

Στους αρνητικούς παράγοντες και οι δηλώσεις του συνιδρυτή του ethereum. Ο Vitalik Buterin είπε στο Bloomberg ότι οι μέρες εκρηκτικής ανάπτυξης στη βιομηχανία της τεχνολογίας blockchain μάλλον πέρασαν ανεπιστρεπτί.

 

Σήμερα, το bitcoin υποχωρεί 1,4% στις 6.296 δολάρια, το ether με πτώση 3,1% φτάνει στα 195, τo ripple σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 3,7% στα 0,27 σεντς, το litecoin χάνει 3,1% στα $54, ενώ το monero με αντίστοιχη πτώση καταλήγει στα $105.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.