ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο προϋπολογισμός Μπάιντεν αναμένει… εκτόξευση του Bitcoin-Πού εκτιμάται να φτάσει Κύριο

09:13 - 19 Μαρ 2024 | Νομίσματα
Ο προϋπολογισμός Μπάιντεν αναμένει… εκτόξευση του Bitcoin-Πού εκτιμάται να φτάσει
Επικαλούμενος τον προϋπολογισμό του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για το 2025, ο Πιέρ Ροσάρ, αντιπρόεδρος έρευνας της Riot Platform, έγραψε ότι ο προϋπολογισμός του Μπάιντεν για το 2025 εκτιμά μια ιδιαίτερα ανοδική τάση για το Bitcoin, με τον Λευκό Οίκο να αναμένει ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα θα φτάσει τα 250 χιλιάδες δολάρια μέχρι το 2035.

Όπως επεσήμανε στο Χ, «βασίζονται σε αυτό για τα φορολογικά τους έσοδα!».

Αυτός ο ισχυρισμός έχει πυροδοτήσει ένα ευρύ φάσμα αντιδράσεων στην κοινότητα κρυπτογράφησης, λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για το μέλλον των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Ο ισχυρισμός του Ροσάρ βασίζεται στην ανάλυσή του για τα αναμενόμενα έσοδα της κυβέρνησης των ΗΠΑ από τη ρύθμιση και τη φορολογία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ισχυρίζεται ότι οι προβλέψεις που ενσωματώνονται στην τεκμηρίωση του προϋπολογισμού υποστηρίζουν σιωπηρά μια ανοδική προοπτική για το Bitcoin, εκτιμώντας ότι η αξία του θα εκτιναχθεί στα 250.000 δολάρια έως το 2034-2035.

Κάποιοι, βέβαια, έσπευσαν να του επισημάνουν ότι ο προϋπολογισμός του Λευκού Οίκου δεν περιέχει προβλέψεις για τις τιμές Bitcoin, μόνο πιθανά έσοδα από ένα ενισχυμένο ρυθμιστικό πλαίσιο και τη φορολογία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων γενικά.

image1 2

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προβλέπει πραγματικά 250.000 δολάρια για το Bitcoin;

Απαντώντας σε επικρίσεις και διευκρινίσεις σχετικά με τη φύση των ισχυρισμών του, ο Ροσάρ εξήγησε: «Έφτιαξα μόνος μου τα γραφήματα για να δείξω την ανοδικότητα. Κάντε τους υπολογισμούς σας, νομίζετε ότι τα χρήματα φυτρώνουν στα δέντρα; Λίγοι κατανοούν τη σχέση μεταξύ του όγκου συναλλαγών, των φόρων και της τιμής του BTC».

Υπερασπιζόμενος περαιτέρω τη θέση του, υποστήριξε ότι η ανάλυσή του είχε σκοπό να ρίξει φως στις αισιόδοξες δημοσιονομικές εκτιμήσεις σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αντί να παραποιήσει επίσημα κυβερνητικά έγγραφα, απαντώντας σε αυτούς που επεσήμαναν ότι το γράφημα που ανέβασε δεν θα μπορούσε να υπάρχει σε σελίδα του προϋπολογισμού.

Ο Ροσάρ κατηγόρησε επίσης τον Λευκό Οίκο ότι σκιαγραφεί μια υπερβολικά ρόδινη εικόνα των μελλοντικών φορολογικών εσόδων από ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, υποδηλώνοντας έναν στρατηγικό πληθωρισμό των προβλέψεων. «Πραγματικά θα υποστήριζα ότι ο Λευκός Οίκος είναι παραπλανητικός σε αυτό το σενάριο, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι στην πραγματικότητα τόσο ανοδικοί. Φούσκωσαν τεχνητά τους αριθμούς των φορολογικών εσόδων από fiat για να το κάνουν να φαίνεται καλύτερο, αυτό είναι μέρος της συνολικής επίθεσής τους στο Bitcoin».

Μάλιστα, θεωρεί ότι, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, η κυβέρνηση Μπάιντεν φαίνεται να αναμένει ότι η βιομηχανία εξόρυξης Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να γνωρίσει εκθετική ανάπτυξη. «Ο Μπάιντεν αναμένει ότι η βιομηχανία εξόρυξης Bitcoin θα δεκαπλαστιαστεί σε μέγεθος στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη δεκαετία και αυτό θα σήμαινε τιμή-στόχο 6 εκατομμυρίων δολαρίων για το BTC. Ο αμερικανικός δυναμισμός και η ενεργειακή αφθονία θα το κάνουν αυτό δυνατό!».

Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός του Λευκού Οίκου περιγράφει πράγματι, επισημαίνει τo Bitcoinst, μια σειρά ρυθμιστικών και φορολογικών μέτρων που στοχεύουν στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, με στόχο την αξιοποίηση προβλεπόμενων εσόδων 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025 από αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά.

Η εστίαση του προϋπολογισμού περιλαμβάνει την εφαρμογή κανόνων για ξέπλυμα χρήματος, φόρο 30% στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και άλλους κανονισμούς που αποσκοπούν στον εξορθολογισμό της φορολογικής μεταχείρισης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και στην κάλυψη κενών που ευνοούν συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία των επενδυτών.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.