ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Bitcoin «φρενάρει», αλλά τα stablecoins συνεχίζουν να κερδίζουν δυναμική Κύριο

08:10 - 04 Απρ 2024 | Νομίσματα
Το Bitcoin «φρενάρει», αλλά τα stablecoins συνεχίζουν να κερδίζουν δυναμική
Το απότομο ράλι του Bitcoin δείχνει να έχει χάσει τελευταία τη δυναμική του, ωστόσο, η προσφορά stablecoins ή κρυπτονομισμάτων συνδεδεμένων με το δολάριο συνεχίζει να αυξάνεται, «καθησυχάζοντας» την αγορά.

Το Bitcoin έφτασε σε υψηλά ρεκόρ πάνω από τα 73.500 δολάρια στις 14 Μαρτίου και έκτοτε αγωνίζεται να διατηρηθεί πάνω από τα 70.000 δολάρια, κυρίως λόγω της φθίνουσας πιθανότητας μείωσης των επιτοκίων της Federal Reserve τον Ιούνιο. Στην παρούσα φάση, διαπραγματεύεται μειωμένο κατά 10% από το υψηλό όλων των εποχών.

Ωστόσο, την ίδια περίοδο, η σωρευτική προσφορά των τριών κορυφαίων stablecoins, tether (USDT), USD Coin (USDC) και DAI (DAI), που κυριαρχούν στην αγορά stablecoin με μερίδιο άνω του 90%, αυξήθηκε κατά 2,1% στα 141,42 δισεκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία από την πλατφόρμα χαρτογράφησης TradingView. Η σωρευτική προσφορά είναι πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Η συνεχιζόμενη άνοδος της προσφοράς stablecoins, ένα μέσο ενδεικτικό για τη ρευστότητα, είναι ένα θετικό σημάδι για την αγορά κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με την Reflexivity Research.

«Καθώς αυτή (η παροχή stablecoins) συνεχίζει να αυξάνεται, αυτό δείχνει ότι το κεφάλαιο συνεχίζει να ρέει στις αγορές κρυπτονομισμάτων», ανέφερε η Reflexivity Research σε ενημερωτικό της δελτίο.

Με άλλα λόγια, η ζήτηση για Βitcoin θα μπορούσε να είναι ισχυρή και η ευρύτερη ανοδική τάση μπορεί να ξαναρχίσει σύντομα.

Με την πάροδο των ετών, επισημαίνει το CoinDesk, τα stablecoins με επικεφαλής το tether έχουν αναδειχθεί ως ο κύριος μηχανισμός για την αγορά κρυπτονομισμάτων στην αγορά spot και τη διαπραγμάτευση παραγώγων, με τους traders να δείχνουν να τα προτιμούν ολοένα και περισσότερο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης με περιθώριο stablecoin προσφέρουν μια γραμμική αποπληρωμή, όπου η αξία των εξασφαλίσεων παραμένει σταθερή ανεξάρτητα από την αστάθεια της αγοράς. Ως εκ τούτου, οι έμποροι δεν χρειάζεται να αναζητούν συνεχώς αντιστάθμιση της ασφάλειας.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η εμπιστοσύνη στα stablecoins σημαίνει και εμπιστοσύνη στην αγορά κρυπτονομισμάτων και κατ’ επέκταση στο κυρίαρχο κρυπτονόμισμα, το Bitcoin, που εκτιμούν ότι θα ξαναμπεί σε ισχυρή ανοδική τροχιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:13 - 04 Απρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.