ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Η Ευρώπη θα γίνει ακόμα πιο εξαρτημένη από τις προμήθειες αερίου τα ερχόμενα χρόνια"

12:00 - 04 Μαρ 2014 | Διεθνή
"Η Ευρώπη θα γίνει ακόμα πιο εξαρτημένη από τις προμήθειες αερίου τα ερχόμενα χρόνια"
Η Ευρώπη θα γίνει ακόμα πιο εξαρτημένη από τις προμήθειες αερίου της Gazprom τα ερχόμενα χρόνια, δήλωσε η κρατική ρωσική εταιρεία σήμερα, παρά τις φωνές που ζητούν κυρώσεις κατά της Μόσχας για την κρίση στην Ουκρανία.

Με την μετοχή της να κάνει «βουτιά» μεγαλύτερη του 13% λόγω των φόβων για την σταθερότητα της ροής ρωσική αερίου μέσω της Ουκρανίας, η διοίκηση της Gazprom φάνηκε αισιόδοξη στην ετήσια συνάντησή της με τους επενδυτές στο Λονδίνο, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η Gazprom έχει αυξήσει το μερίδιό της στις ευρωπαϊκές αγορές διότι η εγχώρια παραγωγή της Ευρώπης έχει μειωθεί σε χώρες όπως η Βρετανία και η Νορβηγία... δεν βλέπουμε σημάδια ότι η κατάσταση στην Ευρώπη θα αλλάξει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.

Η Gazprom, η οποία προμηθεύει περισσότερο από το ένα τέταρτο των αναγκών της Ευρώπης σε αέριο,μείωσε δυο φορές τις εξαγωγές της προς την Ουκρανία την τελευταία δεκαετία, λόγω διαμάχης με το Κίεβο για τις τιμές.

Το μερίδιο της Gazprom στις ευρωπαϊκές αγορές αερίου αυξήθηκε πέρυσι στο 30% από 25,6% το 2012, σημείωσε ο κ. Μεντβέντεφ, καθώς παρέδωσε 162,7 δις. κυβικά –όγκος ρεκόρ- την ώρα που συρρικνώνονταν η κατανάλωση στην Ευρώπη.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.