ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΗΕ: Διευκρινίσεις για την αναφορά του Μπαν Κι-μουν περί διαδικασίας «πάρε-δώσε» στην Κύπρο

01:03 - 17 Σεπ 2014 | Διεθνή
ΟΗΕ: Διευκρινίσεις για την αναφορά του Μπαν Κι-μουν περί διαδικασίας «πάρε-δώσε» στην Κύπρο
Μετά την αναφορά του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, για την αναγκαιότητα οι «δύο ηγέτες» στην Κύπρο να προχωρήσουν σε διαδικασία «πάρε-δώσε», υπήρξε έντονη αντίδραση από την κυπριακή κυβέρνηση, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, με διευκρινιστική δήλωση, υποστήριξε ότι το «πάρε - δώσε» θα είναι η «τελική φάση» που οδηγεί στη διευθέτηση.

 

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του γγ του διεθνούς οργανισμού ανέφερε: «Μου ζητήσατε διευκρίνιση πάνω στη δήλωση του ΓΓ. Μπορώ να σας πω ότι ο ΓΓ αναφερόταν στις προετοιμασίες των ηγετών για την επόμενη φάση των συνομιλιών. Ενώ δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα για το αποψινό δείπνο των ηγετών στη Λευκωσία με τον ειδικό σύμβουλο, ο σκοπός είναι να συζητηθεί σε επίπεδο ηγετών το πως θα προχωρήσουμε εμπρός τη διαδικασία, στη βάση της Κοινής Διακήρυξης της 11ης Φεβρουαρίου 2014. Η φάση του πάρε - δώσε θα είναι η τελική φάση που οδηγεί στη διαδικασία».

 

Νωρίτερα την Τρίτη , κατά τη συνέντευξη Τύπου στην έδρα του ΟΗΕ, ο Μπαν Κι-μουν, απαντώντας σε ερώτηση για το Κυπριακό, υποστήριξε ότι «οι δύο ηγέτες έχουν ταυτοποιήσει τα περισσότερα από τα θέματα-κλειδιά. Βρίσκονται στο τραπέζι. Τώρα είναι θέμα επιλογής, θα πρέπει να υπάρξει κάποιο πάρε - δώσε για να μπορέσουν να συμφωνήσουν στην τελική λύση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.