ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ. Βαλς: "Δεν είναι ούτε δυνατή ούτε επιθυμητή μια μεγάλη μείωση των μισθών στη Γαλλία"

16:43 - 23 Σεπ 2014 | Διεθνή
Μ. Βαλς: "Δεν είναι ούτε δυνατή ούτε επιθυμητή μια μεγάλη μείωση των μισθών στη Γαλλία"
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε την Τρίτη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο, ότι μια μεγάλη μείωση των μισθών στη Γαλλία "δεν είναι ούτε δυνατή ούτε επιθυμητή".

Αυτό επεσήμανε ο Βαλς σε ομιλία του ενώπιον των γερμανών βιομηχάνων κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στη Γερμανία.

 

Ο γάλλος πρωθυπουργός απαντούσε σε όσους θα ήθελαν η Γαλλία να μεταρρυθμίσει την αγορά εργασία της όπως το είχε κάνει η Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες είχε προχωρήσει ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ είχαν οδηγήσει στη σημαντική μείωση των μισθών.

 

Όμως, "η Γερμανία της δεκαετίας του 2000 και η σημερινή Γαλλία είναι διαφορετικές από πολλές απόψεις", εξήγησε ο Βαλς, επικαλούμενος τις καθιερωμένες διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τον χαμηλό πληθωρισμό και τις αυξημένες τιμές των ακινήτων.

 

"Εξάλλου η εξωτερική ζήτηση είναι ασθενής, ενώ ήταν δυναμική τη δεκαετία του 2000, και άρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εσωτερική μας ζήτηση", συνέχισε ο Βαλς. "Γι' αυτούς τους λόγους έχουμε το δικό μας πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, προσαρμοσμένο στη γαλλική πραγματικότητα", συμπλήρωσε ο γάλλος πρωθυπουργός.

 

"Η Γαλλία προχωρά", διαβεβαίωσε ο ίδιος, "κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.