ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινωνικό «χαλινάρι» στην Τρόικα από τον P. Moscovici

13:58 - 02 Οκτ 2014 | Διεθνή
Κοινωνικό «χαλινάρι» στην Τρόικα από τον P. Moscovici
Με καλά λόγια για την Ελλάδα αλλά και εκφράζοντας την βούληση πως πρέπει να επέλθουν τροποποιήσεις στη λειτουργία της τρόικας, ώστε να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι κοινωνικές επιπτώσεις των προγραμμάτων, ξεκίνησε την νέα του καριέρα ως Επίτροπος επί των οικονομικών ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Pierre Moscovici.

Ωστόσο παράλληλα και «με το καλημέρα», απέκλεισε το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγων δηλώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το θέμα των δεν αναμένεται να συζητηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ειδικότερα ο P. Moscovici επί τη ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είπε πως: "Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για ευρωομόλογα". Υπενθυμίζεται πως ο χώρες του Βορά και κυρίως η Γερμανία έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στα ευρωομόλογα, με το επιχείρημα πως θα προκαλέσουν άνοδο στα χαμηλά επιτόκια δανεισμού που απολαμβάνουν σήμερα.
Αναφορικά με την Γαλλία και συγκεκριμένα για το έλλειμμα που εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός στόχου ανέφερε ότι τα ελλείμματα θα πρέπει να ισχύουν για όλους διαβεβαιώνοντας πως θα είναι αμερόληπτος και δίκαιος.

Όσων αφορά την χώρα μας αναφέρθηκε στις Στις επώδυνες θυσίες του ελληνικού λαού, οι οποίες έχουν οδηγήσει τη χώρα στην ανάκαμψη προαναγγέλλοντας, παράλληλα, τροποποιήσεις στη λειτουργία της τρόικας, ώστε να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι κοινωνικές επιπτώσεις των προγραμμάτων.

«Οι Έλληνες, οι Κύπριοι, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί υποβλήθηκαν σε μεγάλες θυσίες, καταβάλλοντας σημαντικές προσπάθειες, ωστόσο τώρα οι χώρες τους ανακάμπτουν», δήλωσε. Ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στην Ελλάδα, είπε ότι ο ίδιος εργάστηκε σκληρά για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας της Ευρωζώνης και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Αναγνώρισε δε ότι τα μνημόνια δημιούργησαν πρόβλημα στον κοινωνικό ιστό των χωρών που εφαρμόστηκαν, υπενθυμίζοντας τη δέσμευση του επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι στο μέλλον θα λαμβάνεται υπ’ όψιν η κοινωνική διάσταση σε κάθε νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:03 - 02 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.