ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά αντιδράει ο χρυσός έπειτα από τρεις αρνητικές συνεδριάσεις

21:47 - 07 Αυγ 2017 | Διεθνή
Ανοδικά αντιδράει ο χρυσός έπειτα από τρεις αρνητικές συνεδριάσεις
Οριακά τα κέρδη για τον χρυσό σήμερα Δεύτερα 7/8/2017, ο οποίος αντιδράει ανοδικά έπειτα από τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις.

Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 10 cents τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 1.264,70 δολ. ανά ουγγιά, καθώς βρήκε στήριξη στην υποώρηση του δολαρίου.

Ο δείκτης δολαρίου, που αντανακλά την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% μετά τις δηλώσεις του προέδρου της St. Louis Fed, James Bullard ότι το επίπεδο των αμερικανικών επιτοκίων είναι ικανοποιητικό εκεί που είναι σήμερα.

"Το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων αναμένεται να παραμείνει το κατάλληλο σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα", δήλωσε ο Bullard σε ομιλία του σήμερα.

Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν αυξήσει δύο φορές τα αμερικανικά επιτόκια το 2017 στο 0,75% με 1%, ενώ αναμένεται να προχωρήσουν σε ακόμα μία αύξηση πριν το τέλος του έτους. Αρκετοί αναλυτές περιμένουν η κεντρική τράπεζα να πραγματοποιήσει την αύξηση αυτή τον Δεκέμβριο προκειμένου να έχει χρόνο να επαναξιολογήσει την πορεία της οικονομίας

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:52 - 07 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.