ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανικές Εκλογές: "Κλειδώνει" η τέταρτη θητεία της Μέρκελ

13:37 - 10 Αυγ 2017 | Διεθνή
Γερμανικές Εκλογές: "Κλειδώνει" η τέταρτη θητεία της Μέρκελ
Ένα ισχυρό προβάδισμα της Άνγελα Μέρκελ έναντο του Μάρτιν Σουλτς διαφαίνεται στο μέτωπο των γερμανικών εκλογών, παρά το γεγονός ότι η δημοφιλία της καγκελαρίου έχει σημειώσει μείωση της τάξεως των 10 ποσοστιαίων μονάδων έξι εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Η Άνγκελα Μέρκελ ελπίζει πως η εκλογική αναμέτρηση θα της εξασφαλίσει την τέταρτη θητεία της.  Σύμφωνα με δημοσκόπηση τηε Infratest dimap, το 59% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι η κ. Μέρκελ κάνει καλή δουλειά, έναντι 60% τον περασμένο μήνα, ενώ η δημοφιλία του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μειώθηκε κατά μία μονάδα και διαμορφώνεται στο 64%.

Ωστόσο, η καγκελάριος δεν έχει και πολλά να φοβάται από τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό της αντίπαλο Μάρτιν Σουλτς, το ποσοστό του οποίου υποχωρεί κατά 4 μονάδες στο 33%.

Η Άνγκελα Μέρκελ κατηγορείται από το SPD ότι αποφεύγει να διατυπώσει θέσεις για τα σημαντικά ζητήματα, αφήνοντας όλη τη δουλειά στους υπουργούς της. Την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα, η καγκελάριος προτίμησε να συνεχίσει τις διακοπές της από το να συμμετάσχει στη συνάντηση κορυφής με τους επικεφαλής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για την αντιμετώπιση του σκανδάλου εκπομπής ρύπων.

Μάλιστα, τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν ότι η στάση των πολιτικών απέναντι στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι υπερβολικά επιεικής.

«Η Μέρκελ κάνει σωστά να παραμένει μακριά από φορτισμένες συζητήσεις στην προεκλογική εκστρατεία», έγραψε σχολιαστής της εφημερίδας Bild αναφερόμενος σε θέματα όπως η μετεγκατάσταση επικίνδυνων μεταναστών, η ασφάλεια, οι απάτες περί τη χορήγηση ασύλου και σπεύδει να προσθέσει ότι «Οι άνθρωποι θέλουν καθαρές απαντήσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.