ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με πυρηνική καταστροφή απειλεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ΗΠΑ-Ιαπωνία

09:30 - 14 Σεπ 2017 | Διεθνή
Με πυρηνική καταστροφή απειλεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ΗΠΑ-Ιαπωνία
Αναζωπυρώνει για ακόμη μια φορά την ένταση και τη γεωπολιτική αβεβαιότητα στην κορεατική χερσόνησο ο Κιμ Γιονγκ Ουν, απειλώντας να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να «βυθίσει» την Ιαπωνία και να «συρρικνώσει» τις Ηνωμένες Πολιτείες σε «στάχτες και σκοτάδι».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αφορμή του ξεσπάσματος αποτελεί το νέο καταδικαστικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπει κυρώσεις για την τελευταία πυρηνική δοκιμή.

Παράλληλα, η Επιτροπή Ασίας και Ειρηνικού της Πιονγιάνγκ που χειρίζεται τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας και την άσκηση προπαγάνδας, ζητά  τη διάλυση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο χαρακτηριστικά κατονόμασε ως «εργαλείο του κακού», αποτελούμενο από «διεφθαρμένες» χώρες που υποκινούνται από τις ΗΠΑ.

Η επιτροπή σε δήλωση της προς το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας λέει ότι «Τα τέσσερα νησιά του αρχιπελάγους πρέπει να βυθιστούν στη θάλασσα από την πυρηνική βόμβα του "Juche". Η Ιαπωνία δεν χρειάζεται πλέον να υπάρχει κοντά μας». Επιπρόσθετα κατηγόρησε την Ιαπωνία ότι «χορεύει στο ρυθμό» των ΗΠΑ.

Η "Juche" είναι η κυβερνητική ιδεολογία του Βορρά που αναμιγνύει τον μαρξισμό και μια ακραία μορφή "μοναχικού" εθνικισμού που διακήρυξε ο ιδρυτής του κράτους Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππούς του τρέχοντος ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, η δήλωση της Βορειοκορεάτικης επιτροπής ανέφερε: «Ας συρρικνώσουμε την ηπειρωτική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών σε τέφρα και σκοτάδι. Ας κινητοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε προετοιμάσει μέχρι τώρα ως αντίποινα».

Επίσης, η επιτροπή χαρακτήρισε τη Νότια Κορέα ως «προδότη και σκύλο» των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντίδραση της Ιαπωνίας ήταν άμεση και έντονη αναφέροντας ότι «Αυτή η ανακοίνωση είναι εξαιρετικά προκλητική και ανησυχητική. Είναι κάτι που αυξάνει αισθητά την περιφερειακή ένταση και είναι απολύτως απαράδεκτο», δήλωσε ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Yoshihide Suga.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:01 - 14 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.