ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψυχραιμία στη Wall Street:Οριακή άνοδος στη σκιά της Ελλάδος

01:11 - 01 Ιουλ 2015 | Χρηματιστήρια
Ψυχραιμία στη Wall Street:Οριακή άνοδος στη σκιά της Ελλάδος
Ψύχραιμα αντέδρασε το αμερικανικό χρηματιστήριο στον απόηχο των ελληνικών εξελίξεων, με τον Dow Jones να επιτυγχάνει οριακή άνοδο. 

Στο ρυθμό  της ελληνικής επικαιρότητας χόρεψε η Wall Street για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, χωρίς όμως να σημειώσει τη δραματική πτώση των ευρωαγορών.

Η ξεκάθαρη δήλωση της Αγκέλα Μέρκελ ότι δε θα υπάρξει διαπραγμάτευση αν πρώτα δεν ολοκληρωθεί το ελληνικό δημοψήφισμα, καθήλωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές ενώ περιόρισε την άνοδο στη Wall Street.

Οι αμερικανικοί δείκτες, αν και οριακά, κρατήθηκαν σε θετικό έδαφος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης με τον πρόεδρο Ομπάμα να εκτιμά ότι η ελληνική κρίση δε θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία.

Πιο αναλυτικά, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,13% στις 17.620 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,26% στις 2.063 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,58% στις 4.987 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σαν πρώτη αντίδραση στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών, την υιοθέτηση μέτρων κεφαλαιακού ελέγχου και στην ανακοίνωση δημοψηφίσματος, ο Dow Jones «βούλιαξε» 350 μονάδες, και οι S&P, Nasdaq υποχώρησαν άνω του 2%.

Σήμερα, στον δείκτη Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walt Disney Co. (+1,2%), JP Morgan (+1,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Wal-Mart (-0,6%) και Merck & Co (-0,5%).

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα (ADR) της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στο 1,05 δολ., με άνοδο 7,8%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.