ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά κινήθηκε ο Dow Jones παρά το ελληνικό "ναυάγιο"

00:19 - 08 Ιουλ 2015 | Χρηματιστήρια
Ανοδικά κινήθηκε ο Dow Jones παρά το ελληνικό "ναυάγιο"
Κέρδη σημείωσε ο Dow Jones μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις, κινούμενη στους ρυθμούς των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος

Η συνεδρίαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου ξεκίνησε με απώλειες 150 μονάδων καθώς οι πρώτες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες προκάλεσαν εκ νέου ανησυχίες ενός πιθανού Grexit.

Ειδικότερα, προς απογοήτευση των επενδυτών, το Eurogroup ολοκληρώθηκε το απόγευμα χωρίς κάποια σημαντική εξέλιξη για το ελληνικό ζήτημα. Ωστόσο προγραμματίστηκε για την Τρίτη νέα συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) των Υπουργών Οικονομικών ώστε να συζητηθεί νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα.

Η είδηση της νέας συνεδρίασης οδήγησε σταδιακά τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε θετικό πρόσημο καθώς δημιούργησε προσδοκίες επίτευξης μιας συμφωνίας- γέφυρας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις τον Ιούλιο.

Πέρα όμως από την Ελλάδα, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και η δραματική πτώση του κινεζικού χρηματιστηρίου στις τελευταίες συνεδριάσεις παρά τη παρέμβαση της κινεζικής κυβέρνησης.

Στον αντίποδα, ικανοποίησαν τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 2,9% το Μάιο, λιγότερο από όσο ανέμεναν οι αναλυτές. Επιπλέον, την ίδια περίοδο, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας ανήλθαν σε ιστορικό υψηλό στις 5,36 εκατ. θέσεις έναντι 5,33 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,53% στις 17.777 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,59% στις 2.081 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,10% στις 4.997 μονάδες.

Στο δείκτη Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Coca Cola (+2,1%) και Procter & Gamble (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι UnitedHealth Group (-1,5%) και DuPont (-1,3%).

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα (ADR) της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 0,95 σεντς, με πτώση 4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.