ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε θετικό έδαφος συνεχίζουν οι ασιατικές αγορές-Στο +4,9% η Σαγκάη

10:01 - 28 Αυγ 2015 | Χρηματιστήρια
Σε θετικό έδαφος συνεχίζουν οι ασιατικές αγορές-Στο +4,9% η Σαγκάη
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές, έπειτα από τα κέρδη που κατέγραψε στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις η Wall Street, αλλά και τις διαδοχικές παρεμβάσεις της Κίνας για τη στήριξη της αγοράς.

Το Τόκιο καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη, αλλά στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές τα κέρδη είναι περιορισμένα, λόγω των ανησυχιών για την πορεία της κινεζικής οικονομίας.

Να σημειωθεί ότι η ανησυχία επικεντρώνεται στις κινεζικές τράπεζες, οι οποίες δεν εμφάνισαν καμία ανάπτυξη το α' εξάμηνο του έτους και στις οποίες αυξάνονται τα «κόκκινα» δάνεια.

Ως αποτέλεσμα, οι δείκτες στην Ασία οδεύουν προς εβδομαδιαία πτώση περίπου 10% και μηνιαία περίπου 14%, ενώ η αγορά της Σαγκάης εμφανίζει την χειρότερη μηνιαία επίδοση από τον Αύγουστο του 2009.

Ωστώσο, σήμερα ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε ισχυρά κέρδη 4,9% , έχοντας ανάκαμψει 5,3% στη συνεδρίαση τησ Πέμπτης. Οριακές κινήσεις για το Hang Seng στο Xονγκ Κονγκ που κινείται 0,21% υψηλότερα.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με ισχυρά κέρδη της τάξης του 3,03% και ο ευρύτερος Topix κατέληξε 3,29% υψηλότερα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:21 - 28 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.