ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωαγορές: Οριακή άνοδος μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις

20:45 - 26 Απρ 2016 | Χρηματιστήρια
Ευρωαγορές: Οριακή άνοδος μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις
Με θετικό πρόσημο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, ενισχυμένα από τα εταιρικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Η μετοχή της βρετανικής τράπεζας Standard Chartered εκτινάχθηκε 9,8% σε υψηλό 4μήνου, μετά την ανακοίνωση θεαματικής μείωσης των επισφαλών δανείων της. Η μετοχή της BP αυξήθηκε 4,3%, καθώς κατέγραψε κέρδη απρόσμενα, παρά την πτώση των τιμών πετρελαίου. Η μετοχή της Swedbank αυξήθηκε 3%, με τα κέρδη της να υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,2%, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης είχαν φθάσει και το 0,7%. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τις αποφάσεις της Fed και της Τράπεζας της Ιαπωνίας, που συνεδριάζουν εντός της εβδομάδας.

Το ιταλικό και το ισπανικό χρηματιστήριο, που έχουν πληγεί περισσότερο φέτος, σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη σήμερα από τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Οι μετοχές μεγάλων τραπεζών των δύο χωρών αυξήθηκαν πάνω από 5%. Η μετοχή της Deutsche Bank αυξήθηκε 2,3%, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των μετοχών του γερμανικού δείκτη DAX, ενώ ο τραπεζικός δείκτης του Stoxx 600 έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.