ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βουτιά» στις ευρωαγορές στον απόηχο του Brexit

19:43 - 27 Ιουν 2016 | Χρηματιστήρια
«Βουτιά» στις ευρωαγορές στον απόηχο του Brexit
Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος να επηρεάζει ακόμα τις διεθνείς αγορές και την επενδυτική ψυχολογία. Την αβεβαιότητα εντείνει πλέον και το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών, καθώς για μια ακόμ αφορά φαίνεται πως είναι δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Οι ανησυχίες για την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη έπληξαν για μια ακόμα συνεδρίαση τις ευρωαγορές, με το Brexit να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς οι Βρετανοί καθυστερούν μπροστά στην επιτακτική έκκληση των ηγετών της ΕΕ για άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 50, δηλαδή την έναρξη των διαδικασιών αποχώρησης μέλους της Ε.Ε. Μάλιστα, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση για την ενεργοποίηση του άρθρου ανήκει μόνο στη Βρετανία.

 

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκε για μια ακόμα φορά ο τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές των Barclays και Royal Bank of Scotland να σημειώνουν πτώση 10% και 12% αντίστοιχα.

 

Ενδεικτικό είναι ότι ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης «βούλιαξε» 7,7% σε χαμηλό αντίστοιχο του Νοεμβρίου 2011.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 4,11% στις 308 μονάδες.

 

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 2,55% στις 5.982 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 3,02% στις 9.268  μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 2,97% στις 3.984 μονάδες.

 

Η «σκυτάλη» του sell off έχει μεταδοθεί και στη Wall Street, με τους δείκτες να καταγράφουν απώλειες άνω του 2%. Ειδικά οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούν πάνω από 1%, σημειώνοντας την μεγαλύτερη πτώση από τους 10 τομείς του S&P 500.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.