ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασιατικές αγορές: Σε αρνητικό έδαφος αλλά με... φως στο τούνελ

09:01 - 28 Ιουν 2016 | Χρηματιστήρια
Ασιατικές αγορές: Σε αρνητικό έδαφος αλλά με... φως στο τούνελ
Αστάθεια. Με αυτή τη λέξη θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τις συνεδριάσεις των ασιατικών χρηματιστηρών τα οποία κάνουν ό,τι μπορούν για να συνέλθουν από το επικείμενο Brexit - που για την ώρα έχει κοστίσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της S&P Global.

Αν και οι ασιατικοί δείκτες άνοιξαν σε αρνητικό έδαφος σημειώνοντας μεγάλες απώλειες ως συνέχεια της ζημιογόνας συνεδρίασης στη Wall Street, κατάφεραν να περιορίσουν στην συνέχεια την πτώση και σε ορισμένες περιπτώσεις να επιστρέψουν σε κέρδη.
Ορισμένοι αναλυτές ισχυρίζονται μάλιστα ότι οι επιπτώσεις του Brexit στην Ασία θα είναι βραχύβιες.
Πιο συγκεκρικμένα, στην Ιαπωνία ο Nikkei , ο οποίος άνοιξε με απώλειες σχεδόν 2% κατάφερε να τις διαγράψει επιστρέφοντας οριακά σε κέρδη. Ανάλογη πορεία ακολούθησε και ο Kospi στη Νότια Κορέα όπου κατάφερε μετά από απώλειες 0,5% να επιτύχει κέρδη0,4%, ενώ αντίθετα ο ASX στην Αυστραλία δεν κατάφερε να γλιτώσει τις απώλειες υποχωρώντας κατά 0,54%. Πολλές τραπεζικές μετοχές της χώρας έχουν δεχθεί έντονο σφυροκόπημα με την ΑΝΖ να υποχωρεί κατά 1,1% και τη NAB να μετρά απώλειες 0,45 σήμερα.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite μάζεψε τις αρχικές απώλειες του 1,06% κινούμενο σταθεροποιητικά , ενώ ο Shenzhen σημειώνει οριακή πτώση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.