ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα αποτελέσματα δίνουν τον ρυθμό στις ευρωαγορές

10:32 - 27 Ιουλ 2016 | Χρηματιστήρια
Τα αποτελέσματα δίνουν τον ρυθμό στις ευρωαγορές
Τα εταιρικά αποτελέσματα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών σήμερα, ενώ αναμένονται και οι αποφάσεις της Κομισιόν για την επιβολή –ή όχι- προστίμων σε Ισπανία και Πορτογαλία για τα υπερβολικά τους ελλείμματα.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% υψηλότερα στις 342 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,2% στις 6.738 μονάδες, κατά 0,7% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.426 μονάδες και κατά 0,7% ο δείκτης DAXτης Φρανκφούρτης στις 10.321 μονάδες.

 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η Deutsche Bankανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη έκαναν «βουτιά» 98% το β' τρίμηνο (τα αποτελέσματα πάντως ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν ζημιές ως 105 εκατ. ευρώ), ενώ η ισπανική Banco Santander ανακοίνωσε πτώση 50% στα κέρδη τριμήνου. Αύριο θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της η Lloyds, με τους επενδυτές να αναμένουν τι θα πει η τράπεζα για το Brexit.

 

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kurier, ο επικεφαλής της Raiffeisen Zentralbank, δήλωσε πως τα αποτελέσματα των stress tests ττηςEBA «δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα καλά για την RZB», σημειώνοντας ταυτόχρονα πως η Landesbanken-Holding ήταν προβληματική «και σύντομα δεν θα υφίσταται πλέον».

 

Τα αποτελέσματα των stress tests της EBA ανακοινώνονται την Παρασκευή, και ήδη ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως θα δείξουν πρόβλημα όχι μόνο στις Ιταλικές, αλλά και στις γερμανικές, αυστριακές και σκανδιναβικές τράπεζες. Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύματα ανέφεραν πως από τα stress tests «κόπηκε» η ιταλική Monte dei Paschi di Siena.

 

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν επίσης σήμερα η Telecom Italia (καλύτερα του αναμενόμενου το α' εξάμηνο), ηLVMH, η Peugeot (διπλασιάστηκαν τα κέρδη), η Air France-KLM (επέστρεψε στην κερδοφορία) κ. α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.