ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικό κλίμα στη Wall Street εν όψει Fed

17:01 - 27 Ιουλ 2016 | Χρηματιστήρια
Θετικό κλίμα στη Wall Street εν όψει Fed
Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι μετοχικοί δείκτες της Wall Street λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Apple, ενώ όλη η προσοχή στρέφεται σήμερα στην ανακοίνωση αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρας. Οι επενδυτές φαίνεται να αποστασιοποιούνται από τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, που σημείωσαν την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο ετών.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 57 μονάδες ή 0,3% στις 18.530 μονάδες, ο S&P σημειώνει κέρδη 5 μονάδων ή 0,2% στις 2.174 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται  κατά 32 μονάδες ή 0,6% στις  5.142 μονάδες.

 

H αγορά στρέφει την προσοχή της και στην έκθεση που θα δημοσιεύσει η Fed, μετά από το πέρας της διήμερης συνεδρίασής της, αναζητώντας ενδείξεις για το χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων.

 

Στα μάκρο της ημέρας, Βουτιά σημείωσαν τον Ιούνιο οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, ένα σημάδι ότι οι κλυδωνισμοί στην παγκόσμια οικονομία και τις διεθνείς αγορές μετά το Brexit δυσχεραίνουν το περιβάλλον για τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Ειδικότερα, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν κατά 4,0% τον Ιούνιο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2014. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για πτώση 1,4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.