ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν έχει τέλος το τραπεζικό sell-off, στο επίκεντρο η Deutsche Bank

14:26 - 27 Σεπ 2016 | Χρηματιστήρια
Δεν έχει τέλος το τραπεζικό sell-off, στο επίκεντρο η Deutsche Bank
Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά το ανοδικό ξεκίνημα, με την ανακούφιση από την καλή εμφάνιση της Χίλαρι Κλίντον να δίνει τη θέση της στις ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο στην Ευρώπη.

Οι ισχυρές πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές της Ευρώπης συνεχίζονται και σήμερα και οδηγούν τον δείκτη τραπεζών της ευρωζώνης σε υποχώρηση άνω του 1%.

 

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται φυσικά η Deutsche Bank, η μετοχή της οποίας σημειώνει απώλειες 2,5% σε νέο ιστορικό χαμηλό. Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας είχε κάνει χθες «βουτιά» 7,5%, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα λύσει μόνη της τα προβλήματά της και πως δεν χρειάζεται τη βοήθεια της γερμανικής κυβέρνησης στην υπόθεση με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Παρά την προσπάθεια του γερμανικού κολοσσού να καθησυχάσει τις αγορές, τα 5ετή CDS δείχνουν σήμερα ότι η πιθανότητα χρεοκοπίας της τράπεζας εκτοξεύεται σήμερα πάνω από το 20%.

 

Σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Citi, ο μόνος τρόπος για να σωθεί η Deutsche Bank είναι να αντλήσει κεφάλαια, υπογραμμίζοντας τα επικίνδυνα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας και του δείκτη μόχλευσης της γερμανικής τράπεζας.

 

Πιέσεις όμως δέχεται και η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, της Commerzbank, έπειτα από το δημοσίευμα ότι σχεδιάζει να περικόψει 9.000 θέσεις εργασίας και να αναστείλει την πληρωμή μερίσματος, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης.

 

Εν τω μεταξύ, απώλειες που ξεπερνούν το 4% καταγράφει η μετοχή της Volkswagen, μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν το Βερολίνο να θεωρεί πως η επιβολή ποινικού προστίμου μπορεί να οδηγήσει την αυτοκινητοβιομηχανία σε χρεοκοπία.

 

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,3% στις 338 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.804 μονάδες, κατά 0,3% ο δείκτης

CAC του Παρισιού στις 4.394 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης καταγράφει απώλειες 0,65% στις 10.326 μονάδες. Απώλειες 0,66% για τον ιταλικό FTMIB στις 16.084 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.