ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσω ολοταχώς για τις 20.000 μονάδες ο Dow Jones

00:15 - 20 Δεκ 2016 | Χρηματιστήρια
Πρόσω ολοταχώς για τις 20.000 μονάδες ο Dow Jones
Ανοδικά ξεκίνησε άλλη μία εβδομάδα για τη Wall Street, η οποία μετράει ήδη έξι συνεχόμενες ανοδικές και… έναν Dow Jones «έτοιμο» να αγγίξει τις 20.000 μονάδες, ιστορικό υψηλό για την αμερικανική αγορά.

Παρά τις μικτές τάσεις στο πετρέλαιο και το «βαρύ» κλίμα σε Ασία και Ευρώπη, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε κέρδη –έστω και οριακά-, με τους επενδυτές να αποτιμούν θετικά την ομιλία της Γιέλεν, ενώ παράλληλα εξακολουθούν να ποντάρουν στο επενδυτικό πρόγραμμα του Τραμπ που σκοπεύει να επιταχύνει ρυθμούς ανάπτυξης και πληθωρισμό.

Μιλώντας ενώπιον φοιτητών στη Βαλτιμόρη, η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γιέλεν δήλωσε πως η σημερινή αγορά εργασίας είναι η καλύτερη της δεκαετίας τονίζοντας παράλληλα τη σημασία ενός πτυχίου ως επένδυση για το μέλλον, διαβεβαιώνοντας τους φοιτητές πως οι πτυχιούχοι θα λάβουν τις καλύτερες θέσεις στην απαιτητική αυτή αγορά.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο τομέας των υπηρεσιών στις ΗΠΑ αναπτύχθηκε το Δεκέμβριο με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών. Ο δείκτης PMI υπηρεσιών της Markit διαμορφώθηκε στις 53,4 μονάδες το Δεκέμβριο, από 54,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Δείκτες

Στους δείκτες, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,20% στις 19.883 μονάδες, ενώ κέρδη της τάξεως του 0,20% κατέγραψε και ο S&P 500 στις 2.262 μονάδες. Αντίστοιχα ο Nasdaq ολοκλήρωσε τις συναλλαγές υψηλότερα 0,37% στις 5.457 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,54%.

Εμπορεύματα

Μεικτή εικόνα παρουσίασε σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 η διεθνής αγορά πετρελαίου, με την τιμή του Brent να υποχωρεί και αυτή του WTI να παρουσιάζει βελτίωση, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις ετοιμασίες των παραγωγών σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ για να εκτιμήσουν αν αυτοί θα αναπληρώσουν μέρος της μειωμένης παραγωγής που συμφώνησε το διεθνές πετρελαϊκό καρτέλ OPEC με χώρες και εκτός αυτού από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Ορισμένοι επενδυτές εκτιμούν, ότι η μείωση παραγωγής θα εφαρμοστεί με τρόπο χαλαρό, το οποίο σε συνδυασμό με την αύξηση της σχιστολιθικής παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ, θα οδηγήσει σε εξασθενημένη επίδραση της συμφωνίας, που έχει στόχο την τεχνητή αύξηση τιμών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία της Baker Hughes, εταιρείας παροχής υπηρεσίων στην πετρελαϊκή βιομηχανία, την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 12 οι υπεράκτιες πλατφόρμες εξόρυξης «μαύρου χρυσού» στις ΗΠΑ, για να ανέλθουν σε 510, από 541 την ίδια στιγμή πέρυσι.

Ο χρυσός ενισχύθηκε ελαφρά κατά 0,36% στα 1.141 δολάρια ανά ουγκιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:34 - 20 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.