ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραμένουν σε εορταστικό κλίμα οι ασιατικές αγορές

10:48 - 02 Ιαν 2017 | Χρηματιστήρια
Παραμένουν σε εορταστικό κλίμα οι ασιατικές αγορές
Σε εορταστικό κλίμα εξακολουθούν να βρίσκονται οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές, με τους δείκτες να καταγράφουν οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα την πρώτη μέρα συναλλαγών του έτους.

Πολλές ασιατικές αγορές παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς. Ανάμεσά τους του χρηματιστήριο της Αυστραλίας, Ιαπωνίας, Κίνας, Χονγκ Κονγκ.

 

Στις υπόλοιπές αγορές, σταθεροποιητικά κινήθηκε σήμερα ο Kospi στη Νότια Κορέα, με το χρηματιστήριο να ανοίγει με μια ώρα καθυστέρηση σε σχέση με το κανονικό του ωράριο. Στο μεταξύ, το νόμισμα της χώρας, ουόν, κινείται πτωτικά σήμερα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ με την ισοτιμία δολαρίου / ουόν να κινείται στα 1.207,25 ουόν.

 

Στην Ινδία ο Sensex υποχωρεί 0,39% και ο Nifty καταγράφει απώλειες 0,44%.

 

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Samsung Electronics ενισχύθηκε κατά 0,17% μετά την ομιλία του CEO Kwon Oh, στους εργαζόμενους της εταιρείας ότι δεν θα γίνει κανένας συμβιβασμός όσον αφορά τη ποιότητα των προϊόντων του τεχνολογικού κολοσσού.

 

Παράλληλα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες Hyundai Motor και Kia Motors αύξησαν τον στόχο πωλήσεων για το 2017.

 

Στα μάκρο της ημέρας, οι εξαγωγές στη Νότια Κορέα αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο κατά 6,4% σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο 7,3% οδηγώντας το εμπορικό πλεόνασμα στα 7 δις. δολάρια γεγονός που αναζωπύρωσε την αισιοδοξία για το παγκόσμιο εμπόριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.