ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στην Ευρώπη την επομένη της ομιλίας Μέι

21:41 - 18 Ιαν 2017 | Χρηματιστήρια
Κέρδη στην Ευρώπη την επομένη της ομιλίας Μέι
Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωαγορές στο φόντο της χθεσινής ομιλίας της Τερέζα Μέι αλλά και εν όψει της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, στις ΗΠΑ, την Παρασκευή. Οι επενδυτές έστρεψαν επίσης την προσοχή τους και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε με κέρδη 0,2%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημείωσε άνοδο 0,24%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύθηκε κατά 0,51%, ο γαλλικός CAC σημείωσε οριακές απώλειες 0,13%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,35%. Σημειώνεται ότι χθες, έκλεισε με τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Ιούνιο. Και αυτό, στον "απόηχο" των σχεδίων της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit και ενώ η στερλίνα γνώρισε ράλι. 

Στην πολυαναμενόμενη ομιλία της, η May σημείωσε πως η Βρετανία δεν επιθυμεί συμμετοχή στην ενιαία αγορά, αλλά την καλύτερη δυνατή πρόσβαση σε αυτήν, αναφέροντας πως τον τελικό λόγο θα έχει το βρετανικό κοινοβούλιο.

Στην Ελβετία ο SMI κατέγραψε κέρδη 0,13%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,32%, ο ισπανικός IBEX κινήθηκε σταθεροποιητικά και ο πορτογαλικός PSI ενισχύθηκε κατά 0,3%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της ASML Holdings σημείωσε άλμα 6,7%, καθώς οι εκτιμήσεις της ολλανδικής κατασκευάστριας εξοπλισμού τσιπ για τα κέρδη και έσοδα τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.