ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές με το «βλέμμα» στον Τραμπ

11:31 - 06 Φεβ 2017 | Χρηματιστήρια
Πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές με το «βλέμμα» στον Τραμπ
Αρνητικά πρόσημα καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματοστήρια, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,02%. Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,48%, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται οριακά κατά 0,02% και ο γαλλικός CAC σημειώνει απώλειες 0,04%.

 

Στα επιχειρηματικά νέα, με πτώση 2% κινείται η μετοχή της Ryanair, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της υποχώρησαν. Σήμερα ανακοινώνει τα αποτελέσματά της και η Toyota, όπως και οι Banco BCP και Randgold Resources.

 

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι γερμανικές παραγγελίες μεταποίησης αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων και υποδηλώνοντας μια ισχυρή βιομηχανική δραστηριότητα στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Οι συνολικές μεταποιητικές παραγγελίες αυξήθηκαν 5,2% το Δεκέμβριο σε σχέση με το Νοέμβριο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, αναφερόμενο στα προσαρμοσμένα στοιχεία με βάση τις εποχικές μεταβολές και της ημερολογιακές επιδράσεις. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal προέβλεπαν αύξηση 0,8%.

 

Οι εγχώριες παραγγελίες αυξήθηκαν 6,7% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι ξένες παραγγελίες αυξήθηκαν 3,9% έναντι του Νοεμβρίου, λόγω της ισχυρής ζήτησης από την υπόλοιπη ευρωζώνη. Σε σχέση με τον Δεκέμβριο του περασμένου έτος, οι συνολικές παραγγελίες αυξήθηκαν 8,1%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.