ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές ελέω πολιτικού ρίσκου και Fed

20:32 - 17 Φεβ 2017 | Χρηματιστήρια
Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές ελέω πολιτικού ρίσκου και Fed
Μικτά πρόσημα καταγράφηκαν την Παρασκευή στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να επηρεάζονται από το πολιτικό ρίσκο που προκύπτει από τις εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά και από το ενδεχόμενο μιας νέαςαύξησης των επιτοκίων από την Fed.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε οριακά 0,03% στις 370 μονάδες. Στην εβδομάδα ο δείκτης κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 0,7%.

 

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 7.299 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX παρέμεινε αμετάβλητος στις 11.757 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,65% στις 4.867 μονάδες.

 

Στο εταιρικό μέτωπο, τα αποτελέσματα της γερμανικής Allianz κρίθηκαν ικανοποιητικά, καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 23% στο τρίμηνο.

 

Επιπλέον η διοίκηση γνωστοποίησε ότι προχωρά σε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της τάξεως των 3 δισ. ευρώ.

 

Παράλληλα, ισχυρή άνοδο σημείωσε η μετοχή της Unilever (+13,4%) μετά την πρόταση εξαγοράς της Kraft Heinz έναντι 143 δισ. δολαρίων. Σημειώνεται ότι η Unilever απάντησε αρνητικά στην πρόταση της Kraft Heinz.

 

Στον αντίποδα, πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Volkswagen μετά από μείωση των πωλήσεων στην Κίνα.

 

Νωρίτερα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδειξαν περιορισμό του πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών τον Δεκέμβριο, σε σχέση με το ιστορικό υψηλό του προηγούμενου μήνα, ενώ στη Βρετανία το κλίμα επιβαρύνεται από τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις.

 

Στο μεταξύ οι βρετανικές πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν απροσδόκητα για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο. Ο όγκος αγαθών που πωλήθηκαν τον Ιανουάριο σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα σημείωσε πτώση κατά 0,3% μετά τη βουτιά 2,1% του Δεκεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.