ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Business Insider: Η Wall Street εκπέμπει ένα ανησυχητικό σημάδι

13:36 - 03 Μαρ 2017 | Χρηματιστήρια
Business Insider: Η Wall Street εκπέμπει ένα ανησυχητικό σημάδι
Στα ανησυχητικά σημάδια που εντοπίζονται στη Wall Street και προειδοποιούν ότι πλησιάζει το τέλος σε αυτό το ιστορικό ράλι πρέπει να προστεθεί και η επίπεδα καμπύλη αποδόσεων. Σύμφωνα με ανάλυση του Business Insider, οι μετοχές έχουν ενισχυθεί κατά 11% μετά τις εκλογές λόγω της φημολογία ότι τα οικονομικά σχέδια του Donald Trump θα επιφέρει ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας κατά 3%.

Ενώ οι μετοχές φαίνονται ασταμάτητες αυτή τη στιγμή, υπάρχουν μια σειρά σημαδιών, που προειδοποιούν τους traders ότι πρέπει να κινούνται πιο προσεκτικά. 

 

Το τελευταίο σημάδι προέρχεται από την αγορά των ομολόγων. Καθώς το χρηματιστήριο «ζεσταίνεται» τόσο ενισχύονται οι προσδοκίες ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια.

 

Κι όσο αυξάνονται οι προσδοκίες για την αύξηση των επιτοκίων, τόσο οι traders εγκαταλείπουν τα αμερικανικά ομόλογα.
Αυτές οι πωλήσεις προκαλούν μια bearish επίπεδη καμπύλη αποδόσεων, που σημαίνει ότι οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων αυξάνονται πιο γρήγορα από εκείνες των μακροπρόθεσμων.

 

Σύμφωνα εξάλλου με τον Tom Lee της Fundstrat μια επίπεδα καμπύλη αποδόσεων προαναγγέλλει -σχεδόν πάντα- αδυναμία στις μετοχές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.